Latviešu jūtūbere atklāj, kā ir strādāt no mājām

Lelde Veinberga 20.oktobris 2019, 17:48
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Latviešu modes blogere Anete Ozoliņa, kura arī Youtube pārvalda kontu "PARâdi MODI", atklājusi, kā viņa spēj strādāt no mājām un, vai tas maz ir tik viegli.

"Kā ir strādāt mājās? Riktīgi forši! Tomēr reizēm arī grūti, jo virtuozi jāmāk atdalīt privātā dzīve no darba. Tu taču jau pamosties tajā!

Es cenšos dalīt dzīvokli zonās, piemēram, darbs pie datora un filmēšana notiek dzīvojamajā darbistabā, bet guļamistabā atpūšos.

Protams, tāpat jau notiek miksēšana, bet nu lielos vilcienos vajag to kaut kā atdalīt. Tas pats ar darba laiku.. Es cenšos vienmēr beigt darbu, kad Ivars atnāk mājās vai mēs ejam uz zāli, bet nu reizēm kādas astītes vēl vakarā jāpadara.. Vai uznāk pusnaktī rakstīšanas iedvesma (kā tagad, kad šo rakstu).

Dzīves-darba balanss ir ļoti svarīgs, bet reizē tas arī kaut kur ir tāds mīts, kas mums liek tikai justies par sevi sliktāk, jo vienmēr taču varētu vēl labāk un vairāk. Ir dienas, kad es vienkārši nevaru pastrādāt un skatos Youtube hoarder video. Bet tad ir tās, kad no agra rīta līdz vēlam vakaram ir jārosās, un galva pilna ar idejām. Es uzskatu, ka ir vērtīgi ļauties arī flowam, nevis tikai iespiest sevi 9-17 rāmītī un kost pirkstos, kad nekas nesanāk.

Pamatā gan cenšos organizēt darbu noteiktā darba laikā, citādi ātri var aiziet "pa pieskari". Šobrīd jūtu, ka mans šī mēneša challenge #ParadiKoVari mani ļoti labi motivē un maina paradumus. Daudz kārtīgāk izplānoju saturu visam mēnesim un tam klāt arī detalizētu rīcības plānu. Tas noņem lielu slogu no pleciem un galvas, kur citādi nemitīgi lec ārā alert, alert!, ar visu ko vajag paspēt un gribas izdarīt.

Un tas laikam arī ir vislielākais izaicinājums, kad esi pats sev boss un strādā mājās - to visu darbu organizēt un arī izpildīt. Skaidrs, ka man uzmanību reizēm novērš trauki izlietnē vai netīrā veļa grozā. Ir dienas, kad vienkārši to ignorēju, jo esmu pārāk aizņemta, bet ir dienas, kad tas uztaisa mazu pauzīti domājamajā darbā. Un man tā ļoti patīk! Ofisā es vienkārši smoku nost, tāpēc arī esmu aizgājusi no tādiem darbiem. Un katram ir savs! Vajag izmēģināt, saprast un atrast savējo, kas emocionāli ir piemērotākais, produktīvākais un ērtākais," iedrošina blogere.

Anetes Youtube kontam, kur meitene dalās ar modes, kosmētikas padomiem, seko vairāk nekā 15 000 cilvēku. Savukārt Instagramā - vairāk nekā 25 200.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas