Pēc skandāla Dailes teātrī Rēzija Kalniņa pieļauj iespēju sadarboties ar Džilindžeru

Viktorija Gabrjuna 10.oktobris 2019, 9:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Pēc tam, kad Dailes teātra aktieri pauda neapmierinātību ar teātra mākslinieciskā vadītāja Dž. Dž. Džilindžera darbu un viņš paziņoja, ka aiziet no teātra, viena no šīs situācijas redzamākajām pārstāvēm aktrise Rēzija Kalniņa Agneses Meieres materiālā "Nespēju klusēt, redzot netaisnību" izdevumā "Ieva" pieļauj sadarbību ar Džilindžeru nākotnē.
Rēzija neslēpj, ka situācija Dailes teātrī, it īpaši aktieru sapulce, viņu izsita no līdzsvara.

Taču viņa uzsver, ka, kā vairākkārt uzsvēris Juris Rubenis, krīze ir iespēja, arī tad, ja šobrīd notiekošais šķiet pasaules gals, nodevība, komforta zonas zaudēšana vai vilšanās.

"Ticu, ja katrs no mums, iesaistītajiem, tiks pāri personīgajam aizvainojumam vai ego, ir iespējama jauna, kvalitatīva, cilvēciska un ļoti forša sadarbība ar Džili," pauda Kalniņa.

Kā vēstīts, Dailes teātra aktieri izteikuši neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un režisoram Džilindžeram un informējuši par to teātra direktoru, teikts medijos publicētajā aktieru vēstulē.

25.septembrī notika aktieru sapulce, ko iniciēja paši aktieri. Tajā tika izskatīts viens jautājums - Dž.Dž.Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā laika periodā.

Tāpat vēstīts, ka Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa jau 20.septembra Latvijas Televīzijas raidījumā "Kultūršoks" pauda sarūgtinājumu, ka 100.sezonu Lielajā zālē "naudas dēļ" teātris sāk ar Reja Kūnija komēdiju "Neispējamā misija". Kalniņa atklāja, ka jautājusi izrādes režisoram un teātra mākslinieciskajam vadītājam Džilindžeram, kāds ir izrādes virsuzdevums. Saņemtā atbilde bijusi, ka teātrim nepieciešama nauda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas