VIDEO: Mūziķis Igo izrāda savu iespaidīgo nekustamo īpašumu

tautaruna.lv 20.septembris 2019, 13:11
 
Annija Meikšāne/F64
Mūziķis Igo jau aptuveni gadu Bauskas pusē veido mākslas centru ”Ceplis”, un ir paveikts daudz, taču turpmākie gadi solās būt vēl rosīgāki, līdz “Ceplis” uzplauks pilnā krāšņumā, vēstīja LNT raidījums "900 sekundes".

Mūziķis “900 sekundes” filmēšanas komandu, pirmkārt, ved rādīt kaļķu dedzinātavas ēku jeb cepli. Projekts Lauku atbalsta dienestā ir guvis apstiprinājumu, jau pavasarī sāksies vērienīgi būvdarbi.

“Rezultātā tiks demontēta puse skursteņa, no jauna uzmūrēta līdz vajadzīgajam augstumam - 31 metram,” atklāj Igo.

Par cepļa pastāvēšanu Igo uzzināja jau vairāk nekā pirms desmit gadiem. Pagāja ilgs laiks, līdz mūziķis ieradās aplūkot šo vietu, apkārtne viņam uzreiz iepatikās. “Pēc pirmā cepļa apmeklējuma sapratu, ka tas viss ir ļoti interesanti, bet man to nevajag. Es nezinu, ko lai ar to iesāk,” atminas mūziķis.

Tomēr ceplī gūtie iespaidi nepameta, un pamazām Igo sāka noticēt sajūtai, ka dedzinātavas ēka un vēl divi blakus esošos namus viņš var pārvērst mākslas un mūzikas centrā.

Cepļa pārbūves projektam atbalsts jau iegūts. Savukārt bijušā krāsns podiņu ceha atjaunošanas atbalsta meklēšana ir vēl tikai priekšā. Šajā vasarā vairāki meistari un mākslinieki aizdarināja logu ailes, lai ēka tiek iekonservēta un izskatās iespējami labāk. Otrajā stāvā ir vieta, kur jau tagad var nakšņot kāds aicināts mākslinieks, un arī pats Igo šeit dažkārt nakšņo.

Taču nākotnes ieceres ir krietni grandiozākas. Ieplānots, ka jau tuvāko četru vai piecu gadu laikā šeit būs pilnvērtīgs mākslas un mūzikas centrs Lielupes krastā ”Ceplis”. Jau tagad šeit Igo vada ekskursijas un stāsta par veco cepli. Taču, ja viss veiksies, kā iecerēts, tad jau samērā drīz šeit darbosies mākslinieki, un apmeklētāji to varēs redzēt, sēžot pie restorāna galdiņa.

Kā jau iepriekš vēstījām, dziedātājs Igo veicis ievērojamus nekustamo īpašumu darījumus, ar mērķi realizēt savu ambiciozo ieceri.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas