"Esiet, lūdzu, ļoti uzmanīgi!" Baibu Sipenieci-Gavari ierauj mahinācijās

tautaruna.lv 19.septembris 2019, 14:29
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Dažādās mājaslapās un sociālajā tīklā “Facebook” masveidā reklamē kārtējo tievēšanas “superlīdzekli”. Ļaundaru mahinācijās nu ierauta televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, vēstīja "Bez Tabu".

Noklikšķinot uz aizdomu pilnās reklāmas, atveras pat īpašs Baibas blogs, kurā viņa dalās it kā ar savu pieredzi. Tiesa gan, uzreiz redzams, ka tekstā ir lērums gramatisko kļūdu. Savukārt lielākā daļa no satura Baibai liek izbrīnā ieplest acis. Piemēram, tekstā minēts: “Es nevarēju uzkāpt otrajā stāvā bez aizdusas. [..] Jau pēc nedēļas ievēroju, ka drēbes man mugurā neparasti karājas. [..] Meita tagad saka, ka esmu kļuvusi līdzīga, nevis mammai, bet vecākajai māsai”.


"Tur viss ir neatļauts, pilnīgi viss. Sākot ar manas sejas izmantošanu, it kā ar maniem “citātiem”, kas absolūti nav mani citāti. Un esiet, lūdzu, ļoti uzmanīgi. Notievēt ar kapsulām nav iespējams. Notievēt var tikai vienā veidā - mazāk ēst, vairāk kustēties," pauda Sipiniece-Gavare.

Baiba vēl apsver, ka šajā situācijā jāiesaista tiesībsargājošās instances, lai izskaustu apmelojošās reklāmas izplatīšanu. Latvijas drošāka interneta centrs gan vienas durvis uzreiz aizcērt ciet - aizdomīgā interneta vietne reģistrēta Panamā.

“Un līdz ar to uz to attiecas Panamas likumdošana, nevis Latvijas likumdošana. Un būtībā ir diezgan sarežģīti izsekot, kurš tad ir vainīgs pie šīm publikācijām, pie šīs informācijas ievietošanas. Ja Baiba ir pārliecināta, ka šīs fotogrāfijas nav bijušas nekur publiski pieejamas, tad gan būtu jāvēršas policijā ar iesniegumu, ka ir aizdomas par to, ka ir bijusi nesankcionēta piekļuve viņas datiem,” uzsver Latvijas drošāka interneta centra vadītāja Maija Katkovska.

Eksperte arī norāda, ka visbiežāk šādām viltus reklāmām vai krāpšanas mēģinājumiem tiek izmantotas fotogrāfijas, kas ir atrodamas kaut kur interneta vidē.

Baiba gan nav vienīgā sabiedrībā atpazīstamā personība, kura kļuvusi par tamlīdzīgas krāpšanas veida upuri. Līdzīga skāde skārusi operdziedātāju Elīnu Garanču un arī žurnālisti Viktoriju Terentjevu. Arī viņas negribot ierautas tievēšanas līdzekļa reklāmā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas