Juris Millers sašutis par produktu cenām Latvijā un Vācijā

tautaruna.lv 22.jūlijs 2019, 9:23
 
F64
Producents Juris Millers mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu ar fotogrāfijām, kurā redzams, cik maksā viena un tā pati sula Latvijā un Vācijā.
Kā redzams fotogrāfijās, Latvijā minētā sula maksā divreiz vairāk nekā Vācijā.

Proti, Latvijā sulas cena (bez akcijas) ir 2.29 eiro, Vācijā - 1.11 eiro.

"Atpalikušās Vācijas tirgotāji joprojām nezina, ka pircējus drīkst čakarēt tāpat, kā pārtikušajā Latvijā. DE Real vs LV. Tās sulas uz Rīgu ved ar lidmašīnu? Biznesa klasē?" jautā Millers.

Tikmēr komentāros pie ieraksta izcēlās spraiga diskusija starp Twiiter lietotājiem un vairums no viņiem pauž, ka diemžēl Latvijā un citās valstīs produktu cenas ir ļoti atšķirīgas.

"Nu, Juri, jau sen zināms, ka Latvijā ir dārgākie darba spēka nodokļi, dārgākās īpašumu uzturēšanas izmaksas, dārgākie ekspluatācijas izdevumi, augstākie biznesa nodokļi, utt," teikts kādā komentārā.

Vēl kāds twitter lietotājs piebilst, ka PVN pārtikas produktiem Vācijā ir tikai 7%, kas arī daļēji izskaidro cenu atšķirību.

Kā ziņots iepriekš, Latvijā šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju patēriņa cenas pieauga par 0,3%, bet gada inflācija - šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2018.gada jūniju - bija 3% apmērā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar 2018.gada jūniju, precēm cenas pieauga par 3,1% un pakalpojumiem - par 2,9%.

Lielākā ietekme uz vidējā patēriņa cenu līmeņa izmaiņām 2019.gada jūnijā, salīdzinot ar 2018.gada jūniju, bija cenukāpumam pārtikai un bezalkoholiskajiem dzērieniem, ar mājokli saistītām precēm un pakalpojumiem, alkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem, ar atpūtu un kultūru saistītām precēm un pakalpojumiem, restorānu un viesnīcu pakalpojumiem, mājokļa iekārtai.

Pārtikas un bezalkoholisko dzērienu grupā cenas gada laikā palielinājās par 4,1%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas