Putnis vērsies policijā "Lampā" izskanējušo pārmetumu dēļ

tautaruna.lv 3.jūlijs 2019, 12:40
 
Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency
Aizvadītajā nedēļas nogalē Cēsīs norisinājās sarunu festivāls "Lampa", kurš pulcējis vairāk nekā 20 000 cilvēku. Kamēr vieni spriež par to, kādas bijušas interesantākās un vērtīgākās diskusijas, tikmēr citi ir pārsteigti par partijas “Progresīvie” priekšsēdētāja Roberta Putņa ieraksts sociālajā tīklā facebook, kurā viņš pavēstījis, ka vērsies policijā saistībā ar neslavas celšanu vienā no sarunu festivāla "Lampa" priekšnesumiem.

Kā izrādās, tad R.Putnis uzskata, ka sarunu festivālā "Lampa" "Sieviešu stendapa" laikā esot celta neslava viņa personībai. Ar iesniegumu Valsts policijā viņš vērsies pret režisori, scenāristi Unu Rozenbaumu.

"Nebiju iedomājies, ka man jebkad kaut kas tāds būs jādara. Bet diemžēl neredzu citu iespēju, kā pasargāt savu reputāciju.
Una Rozenbauma savā “Sieviešu stendapa” priekšnesumā LAMPĀ - pilnīgi nejokojot - mani apvaino viņas goda un cieņas aizskaršanā, kā arī viņas personības pazemojošā reducēšanā līdz sievietes fizioloģijai. Šie apgalvojumi par attiecīgo sarunu ir pilnīgi izdomājumi, kuriem nav nekāda pamata. Nekad dzīvē neesmu nevienu cilvēku ne publiski, ne privāti nosaucis tādos vārdos, kādus norāda Una Rozenbauma. Un viņas citātā izmantoto saīsinājumu svētdien gūglēju, lai saprastu, ko viņa bija domājusi. Šie apvainojumi ir vērsti uz manas sabiedriski politiskās un personiskās reputācijas graušanu. Ja es tiešām būtu rīkojies, kā Una Rozenbauma apgalvo, tad es nedrīkstētu būt pat PROGRESĪVO biedrs - šāda uzvedība ir pilnībā nesavienojama ar tām idejām un ideāliem, ko pārstāv PROGRESĪVIE," sociālajā tīklā facebook raksta R.Putnis.

"Arī man tāda rīcība būtu absolūti nepieņemama un nosodāma. PROGRESĪVO biedrs, kas šādi rīkojas, būtu no partijas jāizslēdz un viņam jāliedz politiskās līdzdalības iespējas. Arī es tam piekrītu. Attiecīgi sekas šiem izdomātajiem apvainojumiem ir dramatiskas - sākot no melna traipa manai reputācijai, kas mani turpmāk pavadīs visur un vienmēr, līdz pat iespēju liegšanai man līdzdarboties Latvijas politiskajā procesā. Tāpēc izmantoju savas likumiskās tiesības uz Latvijas valsts aizsardzību. Paldies par izpratni un atbalstu."

Pati Una Rozenbauma komentārā portālam "kasjauns.lv" norāda, ka "Putņa reakcija uz paša izteikumiem ir daudz smieklīgāka par manu stendapu. Diemžēl tā ir!"

Savukārt komentāros sociālajā tīklā facebook daudzi izteikuši atbalstu režisorei.

"Una Rozenbauma uzskatu, ka Tu esi viņam parādā - nevis par neslavas celšanu, bet par pārāk laba materiāla pasniegšanu (kā uz delnas) Taviem nākamajiem stendapiem. Šitāda debesu dāvana!" komentārā norādījis radio "Pieci" producents Uldis Ziediņš.

Kā liecina informācija, kas publiski pieejama par sarunu festivālā notikušo "Sieviešu stendapu", tad tajā, galvenokārt, runāts par drosmi būt autentiskam, būt tādam, kā tu vēlies būt, kā jūties ērti."Par drosmi uzzināt, kā tu jūties visērtāk, ko tieši tu gribi un, kā tev patīk vislabāk, par drosmi riskēt un neizpatikt. Par drosmi novecot, audzēt spalvas tur, kur tās ir dabiski paredzētas, nekrāsot matus, par drosmi strādāt, pat ja esi jaunā māmiņa, par drosmi raudāt, pat ja esi vīrietis."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:49

Jaunākās diskusijas