Ušakovs ar mugursomu plecos ieradies Strasbūrā

tautaruna.lv 1.jūlijs 2019, 11:40
 
Facebook
"Eiroparlamenta deputāta dienasgrāmata. Diena mīnus 1." ierakstu savā oficiālajā Facebook kontā iesāk bijušais Rīgas mērs un tagad topošas Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (Saskaņa). Izrādās, pirmā diena Eiropas Parlamentā politiķim sakrīt ar zīmīgu datumu – pirms desmit gadiem viņš kļuva par Rīgas mēru.

"Tieši pēdējā darba dienā pirms sākt darbu Eiroparlamentā, šo piektdien es oficiāli saņēmu no KNAB aizdomās turamā statusu. Ziniet par ko? Par to, ka manā kabinetā domē kratīšanas laikā tika atrasta paštaisīta ierakstoša ierīce, kas mētējās plauktā kopā ar suvenīriem un dažādām dāvanām. Kā es sapratu no apraksta, runa ir par līmētu albumu, kurā bija iebūvēti kamera un mikrofons.

Pats fakts, ka manā kabinetā atrada tādu krāmu, no sērijas jauno elekronikas fanu klubiņš, izsauca man, maigi izsakoties, ne mazu izbrīnu. Fakts, ka tieši es esmu kļuvis par aizdomās turamo šajā procesā, izsauc vēl lielāku izbrīnu. Bet vislielāko izbrīnu izraisa fakts, ka aizdomās turamā statuss tika piemērots ārkārtīgi lielā steigā, tieši vienu dienu pirms darba sākšanas Eiroparlamentā. Un te jau vairs nav runa par attieksmi pret mani vai pret partiju " Saskaņa". Tā jau ir attieksme pret Eiroparlamenta procedūrām, ne tikai pret burtu, bet arī pret garu.

Un, protams, ka viss notiekošais noteikti neizskatās pēc politiska pasūtījuma Bet kā saka, lai, kas arī nenotiktu, tas mūs padara tikai stiprākus!

No šodienas, 30.06.2019. es oficiāli vairs neesmu Rīgas domes deputāts. Rīt būs tieši 10 gadi kopš 01.07.2009. es pirmo reizi kļuvu par Rīgas domes deputātu un tiku ievēlēts par Rīgas mēru. Paldies jums, rīdzinieki, par jūsu atbalstu visu šo gadu garumā!

Simboliski, ka gadadienu es atzīmēšu ar pirmo darba dienu Strasbūrā. Priekšā ir daudz darba. Gan kā Eiroparlamenta deputātam, gan kā "Saskaņas" līderim, kas nes atbildību kā par saviem biedriem, tā par visiem mūsu vēlētājiem," saka Ušakovs.

Jau piektdien ziņojām, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu, lai "noskaidrotu faktus un apstākļus" par iespējamiem bijušā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) pieļautajiem likumpārkāpumiem.

Kriminālprocess sākts pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iesnieguma. Aprīļa sākumā, pēc ministra Jūra Pūces (AP) lēmuma atstādināt Ušakovu no Rīgas mēra amata, ministrija nosūtīja KNAB un Ģenerālprokuratūrai lūgumu izvērtēt, vai Ušakova darbībā nav saskatāma krāpšana, patvarība, dienesta pilnvaru pārsniegšana un valsts amatpersonas bezdarbība. Ministrijas ieskatā, Rīgas mērs neesot pietiekami kontrolējis "Rīgas satiksmes" finanses, kā arī nebija izvērtējis uzņēmuma iepirkumus.

KNAB, reaģējot uz VARAM iesniegumu, sāka resorisko pārbaudi, kurā esot iegūtas ziņas, kas norādot uz iespējamām nozieguma pazīmēm. Lai to pārbaudītu, KNAB nolēmis sākt kriminālprocesu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas