Cilvēki neizpratnē par Harija un Meganas remontu, kas segts par viņu nodokļu naudu

tautaruna.lv 29.jūnijs 2019, 13:00
 
Reuters / Scanpix
Lielbritānijas iedzīvotāji nav priecīgi par prinča Harija un viņa sievas Meganas Mārklas iespaidīgajiem tēriņiem savas mājas remontam, atklājies raidorganizācijas BBC paneļa diskusijā.

Televīzijas raidījumā, kurā cilvēkiem jautāts, vai Harija un Meganas mājas renovāciju, kas izmaksājusi 2.4 miljonus mārciņu, ir nodokļu maksātāju naudas vērta, kāds vīrietis tiešraidē paziņojis, ka šādi Karaliskā ģimene ir "iešāvusi pati sev kājā". Nauda nākusi no valsts dotācijas Karalienes karalisko pienākumu pildīšanai.

Harijs un Megana savā jaunajā mājā Vinsdoras pils māju parkā Bērkšīrā ievācās aprīlī. Mājas vairāk nekā divus miljonus mārciņu vērtā renovācija segta no nodokļu maksātāju naudas, kas norādīts Karaliskās ģimenes ikgadējā finanšu atskaitē.

Šādas izmaksas ir izsaukušas lielu sašutumu sabiedrībā. Cilvēki ir neizpratnē, vai viņiem būs iespēja apskatīt māju, lai novērtētu, ka šāds ieguldījums ir bijis tā vērts. Jāteic, ka raidījumā viens no diskusijas paneļa vadītājiem aizstāvējis karalisko ģimeni, nodēvējot tos par Lielbritānijas zīmolu, kam īpaši Breksita apstākļos ir jāreprezentē Lielbritānija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas