Kivičs vēršas pie Mārtiņa Freimaņa un Valtera Frīdenberga draugiem

tautaruna.lv 19.jūnijs 2019, 11:33
 
F64
Mūziķis Andris Kivičs sociālajos tīklos uzrakstījis savas pārdomas/vēstījumu, kas adresēts aizsaulē aizgājušo mūziķu Mārtiņa Freimaņa un Valtera Frīdenberga draugiem.

Kivičs savu vēstījumu adresē Guntaram Račam, Elitai Mīlgrāvei, Kārlim Būmeisteram, Laurim Reinikam un citiem mūzikas lauciņa pārstāvjiem Latvijā.

"Un vēl mani pārsteidz Guntars Račs, Elita Mīlgrāve, Kārlis Būmeisters, Lauris Reiniks u.c. Freimaņa un Frīdenberga tuvāko draugu un izdevēju vienaldzība par to, kas ar viņiem pēc nāves notiek publiskajā telpā.

Freimani pēc nāves izķidāja pēc pilnas programmas par visu pēc kārtas, ar Valteru tas pats. Tā īsti nezinu, ko Eiroparlamentā paveikušais Eiroparlamenta ierēdnis Kārlis Būmeisters nedēļu pēc Valtera nāves jaunu kopīgi nepaspēto gabalu publicēt var (kas starp citu ir šovbizness), bet iestāties pret debīlajiem medijiem par savu čomu nevar. Skaidrs ir tas, ka visi lien viens otram vienā vietā, lai nebūtu skandālu, nebojātos tēls (jo latviešiem galvenais, lai viss ir smuki un mierīgi), nebūtu trokšņa un viss pa mierīgo ar dzeltenajiem.


Tā kā man mana reputācija nav pārāk svarīga(es nevadu valsti un neoperēju sirdis, bet dziedu par dzīvi), tad agresīvs, uzbraucošs un tāds "kuram atkal kaut kas nepatīk" būs Andris Kivičs," raksta mūziķis.

Uz Kiviča vārdiem atbildēja mūzikas producents Guntars Račs.

" Andri, vai tas tiešam ir tas, kas tevi tagad satrauc? Tevi satrauc tas, ko mēs darām vai nedarām? Tev patiešām nav nekā cita par ko domāt? Kaut kā neticas. Negribas ar tevi tagad garās sarakstēs īpaši ielaisties, bet vai tad tu nezini veco, labo patiesību, ka lecoties ar klikšķu biznesa medijiem, tu tikai vairo klikšķus.

Respektīvi, tu strādā viņu labā, tu dod tiem iemeslu vēl vairāk tevi čakarēt un čakarēt aizgājušo piemiņu. Labākais ko mēs varam savu aizgājušo draugu labā izdarīt, ir paklusēt un parūpēties, lai viņu atstātais mantojums, viņu dziesmas un dzeja būtu visiem pieejama un netiktu aizmirsta. Jebkura manifestācija pret kāda klikšķu medija vai drukāta dzekltenā medija muļķībām, tikai vairos viņu klientu skaitu," raksta Račs.

Jāpiebilst, ka mūziķis Mārtiņš Freimanis nomira 33 gadu vecumā 2011.gada janvārī no vispārējas organisma intoksikācijas, kuras galvenais cēlonis bija akūts toksiskais hepatīts.

Valters Frīdenbergs nomira pagājušā gada oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas