Linda Leen stāsta par savu "atkarību"

tautaruna.lv 25.maijs 2019, 13:51
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Ne vien pasaules, bet arī Latvijas mākslinieki bieži vien nav vairījušies runāt par savām tumšākajām pusēm. Tiesa, ja šoreiz varētu šķist, ka virsrakstā pieminētā Lindas Leen atkarība, iespējams, ir kas briesmīgs, tad jāsaka, ka ar šādu "atkarību", iespējams cīnās daudzi.
Linda Leen, kura allaž aktīvi darbojusies arī sociālajos tīklos, arī šoreiz nav kautrējusies pastāstīt par notikumiem savā dzīvē. "Jau nedēļu mēģinu “nomest” kafiju," sestdien raksta māksliniece. "Tās pašmānīgās pasaciņas, ko pēc katras tasītes iekšēji sev stāstu, liek man justies kā totālam atkarībniekam," norāda dziedātāja.

Komentētāji māksliniecei ieteikuši arī dažādus padomus, kā "atmests" kafijas dzeršanu.

Jāatgādina, ka nesen vēl informējām, ka ir vairāki ētījums vēsta, ka 200 mg kofeīna uzņemšana liek smadzenēm ātrāk uztvert vārdus un frāzes. Pētījumā arī konstatēts, ka kafijas patēriņš rada uzlabotu īstermiņa atmiņu un paaugstina spēju atrisināt loģikā balstītas problēmas. Neatkarīgi no tā, vai apgūstat jaunas tehnoloģijas, izmēģināt jaunu hobiju vai vienkārši pārlasāt dokumentus, krūze kafijas var veicināt informācijas uztveres ātrumu.veidi, kā kafija var ietekmēt produktivitāti.

Ķīmiskā formula C8H10N4O2, plašāk pazīstama kā kofeīns, pēc iedarbības ir stimulants, kura galvenais iedarbības mehānisms ir adenozīna darbības (kas rada miegainību) bloķēšana. Tas izskaidro, kāpēc daudzi no mums, patērējot kafiju, jūtas mazāk noguruši. Mazās devās kofeīns uzlabo arī garīgo darbību un modrību. Protams, kofeīns neietekmē visus vienādi, katra personiskā reakcija uz kofeīnu var būt ļoti atšķirīga.

Nacionālās Kafijas Asociācijas (The National Coffee Association) pētījums liecina, ka kafija īsā laikā var veicināt kognitīvās funkcijas, īstermiņa atmiņas un koncentrēšanās spēju uzlabošanos, tādējādi prātam ļaujot uztvert jaunu informāciju daudz ātrāk. Pašsaprotami, ka dienas laikā līdz ar dažādu lēmumu pieņemšanu krītas mūsu koncentrēšanās spējas un daļa darbu tiek veikti “automātiski”. Paškontroli un koncentrēšanās spēju var stiprināt ar kafiju, īpaši tad, kad esam pārguruši. Pieņemt lielus lēmumus uz noguruma fona nav prātīgi, tādēļ, ja dienas beigās jāpieņem vēl kāds svarīgs lēmums, krūze kafijas palīdzēs uz mirkli sakoncentrēties, kontrolēti izsvērt visus par un pret un lemt ar “skaidru” prātu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas