Gobzems: Latvijas Valsts prezidents ir jāievēl tautai

tautaruna.lv 23.maijs 2019, 15:15
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Deputāts Aldis Gobzems vietnē Facebook paudis nostāju, ka Latvijas Valsts prezidentu ir jāievēl tautai un ne citādi.
"Atklātais balsojums Saeimā ir parādījis, ka Saeimas deputāti prot tikai tirgoties, diskreditējot pat Valsts prezidenta vēlēšanas. Faktiski nekādas kandidātu diskusijas pirms vēlēšanām, pieprasījumi pēc obligātas ievēlēšanas jeb pēc obligāta koalīcijas atbalsta kā komunismā, tirgošanās koalīcijas (sadarbības) padomēs un par amatiem uz citiem posteņiem. Demokrātija ir tautas spēks (no grieķu valodas), un demokrātijā Valsts prezidentu neietirgo, to izvēlas tauta. Mums nav demokrātijas, mums ir koaliciokrātija (koalīcijas vara), kam ar demokrātiju būtībā nav nekāda sakara. Un tas ir jāmaina," atzīst Gobzems.

Viņš norāda, ka prezidentam ir jābūt tautas vēlētam, nevis tas jāizlemj koalīcijai.

Kāda sieviete atzīst, ka nekas jau nemainās, "karavāna iet tālāk, un tauta tiek samīta dubļos", savukārt vēl kāds vīrietis esot salīdzinājis visus trīs prezidenta amata kandidātus un secinājis, ka visatbilstošākais šim amatam ir parlamentārietis Didzis Šmits (KPV LV).

Pat vēl vairāk, viņš uzskata, ka Šmits ir "pārāk labs", lai ieņemtu prezidenta amatu. Tostarp viņam radies priekšstats, ka Eiropas Savienības tiesas tiesnesis Egils Levits varētu būt "otrs Vējonis".

Jāatzīmē, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notiks trešdien, 29. maijā.

Uz Valsts prezidenta posteni kopā pretendē trīs personas. Koalīcijas deputāti pieteikuši Levita kandidatūru. ZZS prezidenta amatam izvirzījusi virzīt tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru un daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti parlamentārieti Šmitu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā.

Jāatgādina, ka Gobzems nesen pauda viedokli, ka par Valsts prezidentu jākļūst personai, kurai ir vīzija par Latvijas labklājības celšanu un nabadzības izskaušanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:14

Jaunākās diskusijas