Rīgā pamatīgi apkrāpts boksera Maira Brieža paziņa

tautaruna.lv 20.maijs 2019, 16:45
 
Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency
Latviešu labākais bokseris Mairis Briedis izmantojis sociālos tīklus, lai parādītu, ka klientu krāpšana taksometru nozarē Latvijā turpinās.

"Lieliska reklāma pilsētai - sparinga partneris, ielidojot Rīgā, par taksi no lidostas līdz centram samaksāja 56, 41 EUR. Paldies par sakārtotu nozari," savu sašutumu satiksmes ministrijai paudis sportists.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Jau iepriekš ziņots par situācijām, kad tūristiem par pusstundas braucienu no Rīgas lidostas uz pilsētas centru prasa samaksāt astronomisku summu. Lai risinātu taksometru pakalpojumu problēmas starptautiskajā lidostā "Rīga" un citos stratēģiski svarīgos objektos, varētu noteikt fiksētas cenas taksometru pārvadājumiem maršrutos no šiem punktiem, iepriekš ierosinājis satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš norāda, ka taksometru nozarē problēmas ir samilzušas jau ilgāk nekā gadu, jo vienlaikus notika trīs būtiski notikumi - Administratīvā tiesa nolēma, ka gan pie Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas, gan autoostas, gan lidostas taksometra pakalpojumus var sniegt jebkurš uzņēmējs uz brīvā tirgus nosacījumiem, tika veiktas izmaiņas Autopārvadājumu likumā, atceļot tarifu griestus, kā arī tika veiktas izmaiņas licencēšanas kārtībā.

Tostarp Linkaits atzīmē, ka patērētājiem šobrīd ir ierobežota iespēja saprast, cik maksā taksometru pakalpojumi. "Manuprāt, tādā veidā tika ietekmētas patērētāju tiesības vispār saprast, cik šis pakalpojums maksā, jo uz durvīm tiek līmēta šiltīte ar trim komponentēm un katram ir jāmēģina galvā ātri saskaitīt, cik stundas, kilometri un iekāpšana viņam kopā varētu izmaksāt," viņš teica, piebilstot, ka pat vietējiem iedzīvotājiem tas sagādā problēmas, bet ārzemniekiem tas ir vēl daudz grūtāk.

Tāpat satiksmes ministrs atzina, ka attiecīgā sistēma legalizē klientu apkrāpšanu. "Līdz ar to šī sistēma faktiski legalizē, ja tā var teikt, klientu aptīrīšanu," teica Linkaits.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas