Kristīne Garklāva okeāna krastā atrod kaut ko briesmīgu

tautaruna.lv 16.maijs 2019, 9:23
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
LNT rīta ziņu raidījuma "900 sekundes" vadītāja, divu dēlu māmiņa Kristīne Garklāva vietnē Instagram publicējusi skumju fotogrāfiju, norādot, ka okeāna krastā atradusi mirušu pingvīnu.
"Dažreiz šķiet, vai skumjās bildes vajag publicēt? Tādas nevienam jau tā īsti nepatīk. Bet laikam ir būtiski mēģināt pateikt to, ko patiešām jūtu. Šoreiz bildē - gliemežvāku un siltu atvadu domu ieskauts zilais pingvīniņš. Atradām okeāna krastā mirušu. Mana māsa, kura strādā veterinārajā klīnikā sacīja, ka visticamāk, bojā aizgājis barības trūkuma dēļ. Viņš nav pirmais krastā atrastais," raksta Garklāva.

Viņa atzīst, ka ne vien mainās klimats, bet palielinās arī tautsaimniecības ietekme. Daba attālinās no cilvēkiem. Viņa atsaucas uz neseno Apvienotās Nāciju organizācijas ziņojumu, kurā tika teikts, ka šobrīd notiek vēl nepieredzēta dabas situācijas pasliktināšanās un miljonam sugu draud izmiršana. "Daba iet bojā tādā ātrumā, kāds pasaules vēsturē vēl nav pieredzēts, savvaļas sugas izmirst aizvien straujāk, un tas radīs ļoti smagas sekas cilvēkiem visā pasaulē - rakstīts Parīzē publiskotajā ziņojumā- “Globālais bioloģiskās daudzveidības un ekosistēmu pakalpojumu novērtējuma ziņojums.” Arī Latvijas dabas fonds aicina politiķus rīkoties," atzīst Garklāva.

View this post on Instagram

A post shared by KristineGarklava (@kristine.garklava) on

Jau vēstīts, ka mūsdienu pasaules nesaudzīgā dzīšanās pēc ekonomiskās izaugsmes rada līdz šim nepieredzētus sugu izmiršanas draudus, kas var skart miljonu sugu visā pasaulē un grauj dabas vidi, no kuras dzīvotspējas atkarīga mūsu ekonomika, dzīves kvalitāte, pārtikas nodrošinājums un veselība, atzīts starptautiskā ekspertu ziņojumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:01

Jaunākās diskusijas