"Vairākas minūtes bezsamaņā"; Latvijas mākslinieks gūst traumu Akropolē

tautaruna.lv 19.aprīlis 2019, 12:06
 
Ekrānšāviņš no video
Latvijas mākslinieks Guntars Zaķis, apmeklējot tirdzniecības centru Akropole, ledus arēnā guvis traumas, vēstīts raidījumā "Bez Tabu".
Pēc liecinieku stāstītā, Akropoles ledus arēnā māksliniekam no aizmugures ar spēku uzgrūdies jauns, agresīvs vīrietis. Izskatījies, ka viņš Guntaru grūdis ar nolūku un, visticamāk, bijis alkohola reibumā.

Guntars nokritis uz sejas, bijis bezsamaņā vairākas minūtes. Izsaukta Neatliekamā medicīniskā palīdzība, un cietušais nogādāts slimnīcā.

Māksliniekam Guntaram Zaķim bijusi ne tikai nopietna acs trauma, smadzeņu satricinājums un sasitumi, bet arī finansiāli izdevumi un bez vainas vainīgam jāmaksā gan par atrašanos slimnīcā, gan arī par zālēm.

Terēze lūgusi arēnas darbiniekiem parādīt videonovērošanas kameru ierakstus, lai identificētu vainīgo. Pārsteigusi saņemtā atbilde. Darbinieki sacījuši, ka videonovērošana slidotavā nenotiekot un neesot pat plānots uzstādīt videokameras.

Iepirkšanās un izklaides centra “Akropole” pārstāve skaidro, ka vidonovērošanas kameras plānots uzstādīt tuvākajā laikā un tas tikšot izdarīts jau aprīlī. Lūguši blakus esošo veikalu videoierakstus, kuros bijis redzams, ka slidotavā patiešām bijuši divi agresīvi jaunieši. Viens no tiem pagrūdis Guntaru no mugurpuses, kā rezultātā vīrietis nokritis uz ledus. Iekšējās kārtības noteikumi paredzot, ka par pārgalvīgu uzvedību var nākties maksāt 50 eiro lielu naudas sodu. Tas esot norādīts gan pie ieejas ledus arēnā, gan ģērbtuvēs. Sodu jaunajam agresīvajam vīrietim gan neesot piemērojuši.

Māksliniekus pārsteigusi arī slidotavas instruktores rīcība. Tā vietā, lai palīdzētu cietušajam un viņa ģimenei sniegtu atbalstu, vēl raidījusi cietušajam nepamatotus pārmetumus, ka bijis alkohola reibumā. Tas esot absurds, jo Guntars jau gandrīz 30 gadus alkoholu nelietojot vispār.

Mākslinieki uzskata, ka arēnā arī bijis pārāk daudz slidotāju. Vajadzētu noteikt skaitu, cik daudz cilvēku drīkstētu atrasties uz ledus vienlaikus, lai labāk varētu kontrolēt arēnā notiekošo. Dienā, kad bijuši ledus arēnā, neviens neesot kontrolējis slidotāju skaitu. Darbinieki atzinuši, ka vadība esot devusi rīkojumu: laist uz ledus visus slidot gribētājus bez ierobežojuma.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas