"Palikusi tikai viena ampula"; Rigvir aizlieguma dēļ apdraudēta Latvijas mūziķa dzīve

tautaruna.lv 17.aprīlis 2019, 9:22
 
F64
Latvijas rokmūzikas leģenda Harijs Zariņš pretvēža medikamentu Rigvir lieto jau vairāk nekā trīs gadus, savukārt medikamenta izplatīšanas apturēšana liek viņam jautāt - "ja man kļūs sliktāk, kurš par to atbildēs?", vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Man palikusi vairs tikai viena ampula" izdevumā "Privātā Dzīve".
"Man ir palikusi vairs tikai viena Rigvir ampula, ar to pietiek pusotram mēnesim. Ko darīšu tālāk, nezinu," saka Harijs Zariņš.

Pirms čeriem gadiem mūziķis uzzināja, ka viņam ir vēzis. Viņš izlēma par labu viroterapijai - medikamenta Rigvir lietošanai.

Viņš uzsver, ka zāles neko sliktu viņam nav nodarījušas un, pateicoties tām, viņš ir saglabājis savu dzīvi tādu, kāda tā ir normālajiem cilvēkiem - viņš var sacerēt dziesmas, spēlēt ģitāru un koncertēt.

Analīzes uzrāda, ka slimība neprogresē un tas ir labi.

Zariņš uzsver - viņš nezina, ko darīs pēc pusotra mēneša, kad beigsies pēdējā Rigvir ampula.

"Man nav variantu," viņš piebilst.

Jāatgādina, ka saistībā ar konstatētām nepilnībām Zāļu valsts aģentūra pieņēmusi lēmumu apturēt "Rigvir" izplatīšanu līdz neatbilstības cēloņa noskaidrošanai un novēršanai, turklāt Nacionālais veselības dienests pieņēmis lēmumu par "Rigvir" svītrošanu no valsts Kompensējamo zāļu saraksta.

Lēmums saistīts ar to, ka ZVA saņēma Lielbritānijas oficiālās zāļu kvalitātes kontroles laboratorijas zāļu paraugu rutīnas testēšanas laikā veiktās zāļu "Rigvir" šķīdums injekcijām paraugu pārbaudes rezultātus, kuri liecina - "Rigvir" sastāvā ir mazāks vīrusa daudzums, nekā apstiprināts, šīs zāles reģistrējot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas