Liepnieks 16.marta pasākuma dalībniekus nekautrējas saukt par noderīgiem idiotiem

tautaruna.lv 16.marts 2019, 15:22
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Sestdien, 16.martā, Rīgā notikuši vairāki neoficiālās leģionāru piemiņas dienas pasākumi. Šogad tie noslēgušies bez starpgadījumiem, tomēr mikroblogošanas vietnē twitter diskusiju raisījis polittehnologa Jurģa Liepnieka ieraksts.

"Premjera padomnieks demogrāfijas jautājumos nav ieklausījies premjera viedoklī par to, kur labāk atzīmēt Hitlera armijas kaujas uzvaras," sestdienas rītā pēc tam, kad medijos parādījās informācija, ka premjera Krišjāņa Kariņa padomnieks Imants Parādnieks tomēr dosies pie Brīvības pieminekļa, rakstīja J.Liepnieks. Tiesa, šis bijis tikai sākums diskusijai.

Vēlāk, turpinot diskusiju par šo dienu, polittehnologs nav kautrējies norādīt, ka "visi, kas piedalās 16.marta pasākumā pie Brīvības pieminekļa ir Krievijas propagandas noderīgie idioti un Ždanokas sadarbības partneri." Ieraksta komentētāji gan nav slēpuši, ka šādam viedoklim nepiekrīt.

Jau vēstīts, ka aktivitātēs pie Brīvības pieminekļa piedalījās apmēram 1000 cilvēku.

Sestdien Vecrīgā sākās un pie Brīvības pieminekļa noslēdzās tradicionālais biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" rīkotais leģionāru atceres gājiens.

Gājiena noslēgumā tā dalībniekus pie Brīvības pieminekļa, otrpus dzeltenajām norobežojošām barjerām, ar dažādu atribūtiku sagaidīja tā dēvētie "antifašisti", kuri uzvedās samērā klusi.

Vēlāk gan izvērtās vairāki skaļāki konflikti, taču, iesaistoties policijas darbiniekiem, visi šie konflikti norima bez fiziskas izrēķināšanās, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Ik gadu 16.martā neoficiāli tiek atzīmēta leģionāru piemiņas diena. Valsts drošības dienests vērsis uzmanību, ka šajā datumā iespējamas dažādas provokatīvas aktivitātes, kuru mērķis ir piesaistīt Krievijas plašsaziņas līdzekļu uzmanību un diskreditēt Latvijas valsts tēlu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:26

Jaunākās diskusijas