Kašers rīko bērniem diskusijas par homoseksualitāti; vecāki neizpratnē

tautaruna.lv 1.februāris 2019, 11:33
 
F64
Multimākslinieks Kaspars Blūms- Blūmanis jeb Kašers savā "Instagram" profilā ievieto paziņojumus, piedāvājot piedalīties domubiedru vakaros par homoseksualitāti un vardarbību skolās pret netradicionāli orientētiem cilvēkiem. Kādas 13 gadus vecas meitenes mamma ir neizpratnē, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Tāpat māti nepatīkami pārsteidzis, ka multimākslinieks Kašers interesentiem par sarunu vakaru nejautā viņu vecumu. Sieviete parāda ziņojumu, kurā 13 gadus vecā meita rakstījusi Kašeram - multimākslinieks informējis par adresi, kurā pasākums notiks, taču vecumu sarunu vakara rīkotājs neprasījis.

Jaunietes mamma uzskata, ka delikātie temati būtu jāatstāj vecāku vai mācībspēka ziņā.

Savukārt pats diskusiju vadītājs Kašers tomēr nepiekrīt Aelitas uzskatam. Viņš stāsta, ka jaunieši, kuri vērsušies pie viņa pēc padoma, nespējot runāt ar vecākiem par orientācijas jautājumiem, jo viņos valdot tradicionāli uzskati par to, kādai jābūt ģimenei. Tāpat arī skolotāji neesot labākais variants, pie kā vērsties, jo vienmēr pastāvot iespēja, ka skolotājs varot to izstāstīt kādam tālāk.

Ideja sniegt morālu atbalstu un iedrošinājumu jauniešiem radusies pēc Kašera publiskā paziņojuma par savu orientāciju. Vēlāk saņēmis neskaitāmi daudz vēstules no pusaudžiem, kuri apkārtējo nosodījuma dēļ, nespējot pilnvērtīgi dzīvot.


Kašers uzsver, ka cenšas apskatīt “Instagram” profilus personām, kuras vēlas diskusiju vakarā piedalīties. Stāsta, ka gadījumos, ja redz, ka persona ir nepilngadīga, lūdz sagatavot vecāku zīmi, ka viņi ir piekrituši, ka bērns apmeklēs konkrēto sarunu vakaru.

Kašers ir uzsācis sadarbību ar organizācijām, kas aizstāv lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu tiesības, lai domubiedru vakaros piedalītos personas ar pieredzi konkrētajos jautājumos!

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas