"Ja man būtu laika mašīna": Upmane-Holšteine dalās ar gūtajām atziņām gaidību laikā

tautaruna.lv 21.janvāris 2019, 11:20
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Māra Upmane-Holšteine, kura pazīstama kā latviešu grupas "Astro'n'out" soliste vietnē Instagram publicējusi pārdomātas, citām māmiņām noderīgas gaidību laikā gūtās atziņas, ieteikumus, kā būt stiprai, kā spēt aprast ar grūtniecības un pēcdzemdību laiku. Viņa arīdzan tagad apjausto būtu gribējusi pateik sev tad, kad pati pirmoreiz kļuvusi par mammu.
"JA MAN BŪTU LAIKA MAŠĪNA, šo es pati sev gribētu pateikt tai brīdī, kad tikko pirmo reizi biju kļuvusi par mammu. Un šo noteikti vajadzēs pārlasīt Mārai, kas atkal kļūs par mammu pēc nepilna pusgada.Tev varbūt nebija savas sapņu dzemdības. Atceries, ka pats galvenais - jūs esat kopā un veseli - tās bija sapņu dzemdības! Tu raudi trešajā dienā. Tur nav varbūt. Atceries kā meitenes rindā gājāt uz pārbaudēm un reizē raudājāt - par ko tu ? - es īsti nezinu. - es arī. - Un -aidā! - abas raud vēl skaļāk," raksta Upmane-Holšteine.

Mūziķe, uzrunājot jebkuru jauno māmiņu, saka, ka var gadīties, ka trūks piena, iesaka darīt labāko un netrakot, jo viss nostabilizēšoties. Taču pēc tam vien nezināsi, kā beigt barot. Pēc otrā bērna piedzimšanas noticēsi, ka arī piena maisījumam nav ne vainas. Viņa arīdzan saka, ka tavs liekais svars maģiski nepazudīs dzemdību nama liftā, par to tu būsi šokā. Izrādās, ka pēc laika tas būs prom.

"9 mēnešus uz šo tavs ķermenis mainījās, kāpēc atpakaļceļam mēs neierēķinām laiku? Citas mammas atkopjas tik ātri! Kāpēc tev tā nesanāca? Viņām arī bija citādākas dzemdības un ir citādāks mazulītis. Viņām noteikti ir arī savi citādākie izaicinājumi, kurus tu stabili nevēlētos sev," skaidro Upmane-Holšteine.

Dziedātāja mudina nekautrēties pateikt ciemiņiem, ka esi nogurusi un gribi, lai viņi iet prom. Ja viņi nav muļķi, viņi neapvainošoties. Tāpat nevajagot apvainoties, ja viņi tevi izdomā neaicināt uz savu ballīti. Viņi cienot tavu jūtīgo laiku, kā arī nezina, ko tu vēlies.

Mūziķe norāda, ka gadīsies arī tā, ka raudāsi vairākas nedēļas pēc kārtas un tev šķitīs, ka tev brauc jumts. Viņa iesaka pārlasīt pirmo punktu - Tev nebija sapņu dzemdības. To būs jāizskumst. Dziedātāja atzīst, ka viena tevis daļa ir pazaudēta uz visiem laikiem un arī tas būs jāizsēro.

"Tev vienkārši brauc jumts! Protams, tu taču neesi normāli gulējusi! Nesteidzies atgriezties darbos. Pasaule turpina skriet un tev liekas, ka esi izkritis no spēles. Ļauj tam tā būt - tu paspēsi atgriezties īstajā laikā un vietā. Bet, kad vēl tu iepazīsies ar jauno dzīvībiņu, ja ne tagad. Tev arī vajag laiku iepazīties ar jauno sevi. Nebaidies arī atgriezties darbos - tas tevi nepadara par sliktu mammu. Atceries kā tu uzelpoji pirmajā koncertā, sajūtot, ka daļa it kā zudušās tevis izrādās tomēr ir atpakaļ!" mudina mūziķe.

View this post on Instagram

A post shared by Mara Upmane-Holsteine (@astro_maar) on

Jāatzīmē, ka Upmane-Holšteine pērn kopā ar vīru, mūziķi Jāni Holšteinu-Upmani, kurš pazīstams kā Goran Gora, atzīmēja 10 gadu kāzu jubileju, taču 2014. gadā pasaulē nāca abu meita Ronja, savukārt 2016. gadā piedzima dēls Ezra Klāvs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:11

Jaunākās diskusijas