Latvijas narkobarons Prīverts pastāsta par piedzīvoto murgu cietumā Ekvadorā

tautaruna.lv 16.janvāris 2019, 10:35
 
F64
Par Latvijas narkobaronu dēvētais Rolands Prīverts savā grāmatā "Nebaidies ne no kā" atklāj savas spraigās dzīves aizkulises, tostarp stāsta par to, kā viņš izdzīvoja Gvajakilas cietumā, vēstīts Jura Vaidakova materiālā "Kā Prīverts izdzīvoja briesmīgākajā cietumā Ekvadorā" izdevumā "Kas Jauns".

Gvajakilas cietumā Prīverts pavadījis piecus gadus. Notikumi, par kuriem viņš stāsta, ir Holivudas grāvēja cienīgi.

Cietumā viņš nokļuva, jo bija apsolījis sarūpet koakīnu kādam Parīzes modes pasākumam, taču nebija ieradies kurjers un Prīvertam pašam nācās vest narkotikas.

Runājot par apstākļiem cietumā, tie esot bijuši briesmīgi un vienīgais veids, kā uzlabot tos, bijis nauda.

Viņš atceras arī spilgtu notikumu, kad gandrīz ticis nogalināts. Pastaigājoties pa cietuma koridoru, viņš pēkšņi izdzirdējis šāvienus.

"Es metos pie savas kameras durvīm, bet iekšā esošie bailēs tās bija aizbuntējuši. Bliezu pa durvīm ar dūri, bet neviens neatsaucās. Šāvējs atradās koridora otrā galā un raidīja lodes manā virzienā. (..) Tikko paspēju noslēpties, kad dažu centimetru attālumā gar manu galvu aizlidoja kādas trīs četras lodes un ierubās sienā," raksta Prīverts.

Viņš piebilst, ka stāsts beidzās laimīgi - viņš tika ielaists savā kamerā, bet šāvējs izrādījies cietumnieks, kas no dzeršanas sajuka prātā.

Jāpiebilst, ka vairāk Prīverts ar kriminālo biznesu nenodarbojoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas