Latvijas narkobarons Prīverts: Kontrabandista darbs ir kā mākslas darbs

tautaruna.lv 15.janvāris 2019, 14:27
 
F64
Rolands Prīverts daudzus gadus nodarbojies ar narkotiku kontrabandu - viņa 56 gadus vecais mūžs bijis raibs kā dzeņa vēders. Lai gan vairāk Prīverts narkotikas netirgo, Jura Vaidakova materiālā "Kā Prīverts izdzīvoja briesmīgākajā cietumā Ekvadorā" izdevumā "Kas Jauns" viņš atklājis, ka kontrabandista darbs ir kā mākslas darbs.

Narkotiku kontrabandai viņš pievērsās vēl 90.gadu sākumā. Ja sākotnēji vadmotīvis bijis nauda, tad vēlāk, kad parādījās daudz naudas, šis iemesls vairs neesot bijis pirmārs.

"Daudz vairāk interesēja pats kontrabandista darbs, process. Tas ir tik azartisks, tik aizjraujošs, kā mākslas darbs. Es pat īsti nevaru to izstāstīt, bet tas ir tik interesanti, ka grūti apstāties. Šis darbs ir vilinošs. Protams, ir pamatīgs risks, ir bailes, bet tās vienmēr tiek pārvarētas. Un rezultātā tiek gūta bauda un prieks," sacīja Prīverts, piebilstot, ka adrenalīns, kas tiek gūts, ja darījums izdodas, ir neizsakāms.

Jāpiebilst, ka tagad Prīverts dzīvo Bolīvijā un pievērsies desu ražošanas procesam, savukārt ar kriminālo biznesu nenodarbojas jau vairākus gadus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:05

Jaunākās diskusijas