"Es nenojautu, ka lietoju antidepresantus" - Virsnīte dalās padomos, kā pārvarēt mūsdienīgu slimību

tautaruna.lv 12.janvāris 2019, 17:34
 
Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency
TV personība un žurnāliste Kristīne Virsnīte vietnē Instagram dalījusies ar savu pieredzes stāstu, atklājot, kā viņai jau kopš 18 gadu vecuma nācies sadzīvot ar mūsdienās jaunu cilvēku vidū izplatītu slimību - veģetatīvo distoniju.
"Taču vispār jāatzīst, ka Maroka ir mana psihoterapija - saulei un krāsām ir neticami milzīga ietekme uz mūsu veselību un vēl tie apelsīni, kas raisa prieku! Atceros, kā ierados dzīvot Rīgā ar milzīgu zāļu maisu, toreiz man bija 18 un es pat īsti nenojautu, ka lietoju antidepresantus. Neirologs izrakstīja kaut kādas tabletītes, kuras mani izslēdza un darīja mierīgu, tā es vairākus gadus ik pa brīdim tās iedzēru, kad šķita, ka aiziešu ar sirdi. Biju pārliecināta, ka man ir iedzimta sirds kaite," atminas Virsnīte.

Viņa stāsta, ka tobrīd bijuši citi laiki, kad par veģetatīvo distoniju neviens neko nestāstīja, viņa pat īsti nezinājusi, kas ir neirologs un pat prātā neienācis kādam kaut ko pajautāt.

TV personība atklāj, ka pēc vairākiem gadiem nonākusi pie secinājuma, ka par emocionālo veselību jārūpējās tikpat daudz kā par fizisko. Lai to īstenotu Virsnīte daudz ceļo, šad tad iegriežas pie psihoterapeita. "Vēl es maksimāli maz vai nemaz tiekos ar cilvēkiem, ar kuriem man nesaskan. Es nedomāju, ka viņi ir muļķi, kuri neko nesaprot, vienkārši ir cilvēki, ar kuriem negribas iet kopā nekur un ir ok, ja kādam par mani ir tieši tāda pati sajūta. Vēl man jāiemācās neieslīgt diskusijās ar svešiniekiem šeit Instagramā, kuriem es krītu uz nerviem, jo es varu kaut tiltiņā stāvēt, diez vai viņiem baigi iepatikšos," pārliecināta ir Virsnīte.

Viņa iedrošina, sakot, ka nav jākaunas par to, ka emocionālā veselība ir sašķobījusies. Jāpārkāpj pāri kaunam un jāmeklē palīdzība. Virsnīte arīdzan norāda, ka ir jārunā par to, ka jūtamies nomākti vai šķiet, ka esam ieslīguši depresijā.

" Ne mēs visas nepārtraukti dzīvojam pāris centimetrus virs zemes tā it kā tikko būtu bildinātas! Es gan šobrīd esmu vieglā lidojumā, taču tas tāpēc, ka man ir paveicies ar manu psihoterapeiti Maroku, ar kuru kopā nu jau esmu pāris nedēļas un vēl mums kāds brīdis abām kopā ejams," atzīst Virsnīte.

View this post on Instagram

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas