Olafs Pulks māsas nāvē vaino mediķus, viņš vērsies tiesā

tautaruna.lv 11.janvāris 2019, 17:11
 
Lauris Aizupietis/F64
Rīgas domes deputāts Olafs Pulks pirms gada negaidīti zaudēja māsu Sigitu. Sievietei pēkšņi palika slikti un 10 stundu laikā, atrodoties mediķu uzraudzībā, sievietes dzīvība izdzisa, vēsta raidījums „Ceturtā studija”.

O. Pulks norāda, ka liktenīgajā dienā ticies ar māsu un nekas nav liecinājis, ka viņai kas kaiš. Pēc kāda laika saņēmis ziņu no māsas meitas, ka Sigitai palicis slikti un tiek gaidīti „ātrie”. Sieviete tika nogādāta Infektoloģijas centrā, jo mediķi pieļāva, ka viņa, iespējams, sirgst ar kādu no infekcijas slimībām. O. Pulks stāsta, ka mediķu uzraudzībā māsa bija 10 stundas, bet stāvoklis pasliktinājies. Ārsti nolēmuši pakonsultēties ar kolēģiem no Gaiļezera - varbūt tomēr vajadzīga operācija vai tamlīdzīgi. Sigita nomira Gaiļezerā.

O. Pulks ir pārliecināts - māsas nāve ir mediķu nolaidības rezultāts - viņi sākotnēji nepareizi noteica diagnozi, novilcināja laiku.

Māsas nāves cēlonis domniekam īsti nav skaidrs pat šobrīd.

O. Pulks vērsās Veselības inspekcijā, jo apšaubīja to, ka mediķi bijuši savu uzdevumu augstumos. Inspekcija gan pārkāpumus nesaskatīja. O. Pulks gan negrasās ar šādu atzinumu samierināties, viņš to ir pārsūdzējis un to šobrīd izskata tiesa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas