Mihails Gruzdovs jau 11 gadus cīnās ar vēzi

tautaruna.lv 13.decembris 2018, 12:23
 
Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency
Režisors Mihails Gruzdovs trešdien svinēs 65. gadu jubileju. Taču pērnā gada nogalē viņš smagi saslima un ilgstoši cīnījās par savu veselību. Neraugoties uz to, savas jubilejas priekšvakarā viņš ir enerģijas un radošas iedvesmas pilns, sakot, ka par visu ir pateicīgs savas dzīves galvenajām sievietēm - sievai un meitai, ziņo "Privātā Dzīve".
"Paldies Dievam, esmu dzīvs un vēl padzīvošu!" pirms savas jubilejas intervijā "Privātajai Dzīvei" teica Gruzdovs, atzīstot, ka viņam patiesi izdevies izveseļoties pēc smagas slimības un atgriezties radošajā dzīvē, par ko viņš ir īpaši pateicīgs savai sievai Indrai Rogai un 14 gadus vecajai meitiņai Martai Marijai.

Viņš apliecina, ka meita ar sievu viņam līdzējušas visdažādākajos veidos. Slimības periodā Gruzdovs arīdzan nācis pie apziņas, ka "dzīves jēga ir tāda, ka vajag šo dzīves jēgu atrast, un manas dzīves jēga ir sieva un meita, kas gan cits"?

Nopietnas veselības problēmas Gruzdovu piemeklējušas jau pirms 11 gadiem, kad viņam atklāja ļaundabīgu audzēju. Pērn veselības likstas saasinājās un mediji ziņoja, ka režisoram veiktas vairākas operācijas un viņš ilgu laiku bijis komā. Pavasarī Gruzdovs pēc ilgās slimošanas pirmo reizi izgāja sabiedrībā. To ietekmējušas sievas un meitas lūgšanas.

Darbam režisors nav metis mieru. Gruzdovs apstiprina, ka sākušies mēģinājumi "Dailes teātrī", iestudējot bulgāru dramaturģes Janas Dobrevas lugu "Smilšu cilvēciņi", kas pirmizrādi piedzīvos 25. janvārī. Režisors arīdzan turpina strādāt par pedagogu, mācot aktiermākslu 2. kursa studentiem Latvijas Kultūras akadēmijā.

Taču savā dzimšanas dienā režisors vispirms dosies uz baznīcu, lai par saviem vecākiem noliktu svecīti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas