"Čikāgas piecīšu" mūziķis honorāru par uzstāšanos simtgades koncertā nolemj ziedot labdarībai

tautaruna.lv, LETA 6.decembris 2018, 13:54
 
Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency
Kamēr diskusijas par simtgades tēriņiem nesteidz rimties, lēmumu pieņēmis leģendārās grupas "Čikāgas piecīši" mūziķis Armands Birkens. Viņš bija starp māksliniekiem, kurš uzstājās 19. novembra mīlestības tēmai veltītajā koncertā pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas "Mīlestības vārdā. 18+". Birkens nolēmis savu saņemto honorāru ziedot labdarībai.

"Biju patiesi priecīgs un pagodināts par aicinājumu dziedāt 19. novembra koncertā Rīgā! Bija prieks vispār būt Latvijā šajā vēsturiskajā laikā, kur nu vēl dziedāt! Par to, kas nācis klajā pēc koncerta, šobrīd nekomentēšu. Visi esam un būsim atbildīgi par savu rīcību. Pateicos kolēģiem, mūziķiem par labo sadarbību koncertā! Man tas ļoti gāja pie sirds. Esmu nolēmis noziedot savu honorāru par manis dziedāto dziesmu "Mūsu mīlestība" labdarībai Latvijā. To daru mīlestības vārdā. Savādāk nevaru," Facebook raksta Birkens.

Pēc raidījums "Aizliegtais paņēmiens" paustās informācijas, par vienu izpildīto dziesmu mūziķis saņēmis 1017 eiro lielu honorāru.

Kā ziņots, par Latvijas valsts simtgades svētku koncertu "Mīlestības vārdā. 18+" autoratlīdzībās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens". Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Videografiku autors Gatis Mūrnieks par koncertu nopelnījis aptuveni 6400 eiro, mūziķis Reinis Sējāns - teju 6000 eiro. Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas "Prāta vētra" dalībnieks Renārs Kaupers - 1000 eiro. Jānis Jubalts, kurš arī ir "Prāta vētras" biedrs un uzstājās šajā koncertā, raidījumam veidotājiem norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas