Nomiris viens no ''Kriminālās ekselences fonda'' galveno lomu atveidotājiem

tautaruna.lv 13.novembris 2018, 11:46
 
Facebook
Skumja vēsts visiem Latvijas kino hita ''Kriminālās ekselences fonds'' faniem.
''Lai arī abu aktieru nāve nav tieši saistīta ar filmas uzņemšanu, tomēr...''

Žurnāls ''Kas Jauns'' publikācijā ''Divi miruši aktieri...'' atklājas, ka sunīti Pupsiku atveidoja ne tikai viens četrkājainais draugs, bet arī abi diemžēl nesagaidīja filmas pirmizrādi.

Sākotnēji Pupsika lomu atveidoja sunītis Rūdis, tomēr pabeigt filmēšanu viņam nav izdevies.

''Mazā budžeta dēļ starp dažādiem filmēšanas posmiem bija nepieciešamas pauzes, un peč vienas šādas garākas pauzes filmēšanas komandai pienāca traka ziņa - Rūdim bijusi vienkārša operācija, tomēr aktieris nav izturējis anestēzijas nastu un aizdevies uz citiem medību laukiem,'' stāsta filmas režisors Oskars Rupenheits. ''Sirds, protams, sāpēja gan par Rūdi, gan par to, ka no Pupiska ainām nofilmēta tikai puse...''

Tā kā nenofilmētās ainas bija nepieciešamas, tad nācās meklēt jaunu Pupsika lomas atveidotāju.

Režisors to visbeidzot atradis divos naktī, netālu no Āgenskalna, kur kāds saimnieks staidzinājis sunīti. Rupenheits gājis viņiem klāt un tā Pupsika lomu ieguva Ozijs! Vēlāk gan atklājies, ka Ozijs nav pārlieku līdzīgs Rūdim, kā dēļ nācās pārfilmēt iepriekš veiktās ainas...

Kad notika kārtējā filmēšanas pauze, saimnieks informējis, ka Ozijam, kurš bijis jau gados, strauji pasliktinājusies veselība, un pēc neilga laika arī šis sunītis nomiris.

''Lai arī abu aktieru nāve nav tieši saistīta ar filmas uzņemšanu, tomēr filmas beigās, kur parasti titros tiek minēts, ka ''šīs filmas uzņemšanas laikā neviens dzīvnieks nav cietis'', aiz cieņas pret mūsu aktieriem Rūdi un Oziju šo rindiņu izņēmām laukā,'' atklāj režisors.

Kā zināms, ''KEF'' kļuva par 2018.gadā Latvijā skatītāko filmu un vienu veiksmīgākajiem vietējā kino veikumiem vispār.

Jau ziņots, ka pirmdien, 12.novembrī, ''Lielā Kristapa'' balvu par labāko scenāriju saņēma tieši Rupenheits.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas