Ūdrīša sieva Ilona dalās ar pārdomām par Latvijas sabiedrību

tautaruna.lv 22.oktobris 2018, 7:07
 
Grupas "The Hobos" solists Rolands Ūdris 2015. gadā / Gatis Gierts, F64 Photo Agency
Jau iepriekš ziņojām, ka Latvijas pirmā prezidenta Jāņa Čakstes mazmeita Barbara Rīgas ostā piedzīvojusi nepatīkamu pazemojumu. Notikušo savā Facebook komentējusi arī ratiņkrēslā esošā mūziķa Rolanda Ūdra jeb Ūdrīša sieva Ilona, norādot, ka kaut Latvijā daudz kas saistībā ar cilvēkiem ar invaliditāti uzlabojas, tomēr ir lietas, kas sāpina.

Barbara Radinga kopā ar dēlu Verneru pēc ilgāka laika bija atbraukusi no Zviedrijas uz Latviju, lai piedalītos sava vectēva - Latvijas valsts pirmā prezidenta Jāņa Čakstes muzeja atklāšanā "Aučos". Nākamajā dienā pēc svinīgā notikuma ar prāmi "Tallink" no Rīgas pasažieru termināla devusies mājup, kur saskārusies ar neiejūtīgu darbinieku attieksmi.

Man pašai brīžiem (bieži) dūša apskrienas, kad saskaros ar ikdienas nejēdzībām Rolanda Ūdra invaliditātes sakarā

Komentējot notikušo Ilona raksta: "Tā nu ir. Invalīdiem ir pagrūti Latvijā, tas tiesa. Milzu darbs priekšā. Bet - nepadoties! Ir jau daudz laba, daudz kas mainās. Man pašai brīžiem (bieži) dūša apskrienas, kad saskaros ar ikdienas nejēdzībām Rolanda Ūdra invaliditātes sakarā. Taču, daudz kas kārtojas. Un, es sapņoju par to, ka reiz Latvijā būs tāpat kā, nu teiksim, Francijā vai Vācijā, kur cilvēks riteņkrēslā būs normāls un cienīgs sabiedrības loceklis un pret to neizturēsies ar aizdomām, bailēm un nicinājumu, neiecietīgi uz ielas nopētot. Taču, es atkārtoju vēlreiz - ir ļoti daudz laba. Un uz ielām ir ļoti, ļoti daudz labu un izpalīdzīgu, līdzjūtīgu cilvēku."

Kā iepriekš vēstīts, 2016. gada 17. janvārī ap pulksten 15.40 Rīgā, Artilērijas ielas posmā starp Aleksandra Čaka un Krāsotāju ielu "Subaru" markas automašīna uzbrauca tautā iesauktajam Ūdrītim, kurš ceļu satiksmes negadījuma rezultātā guva smagas traumas, radot kustību traucējumus.

Joprojām turpinās atlabšanas periods, apmeklējot dažādās rehabilitācijas procedūras. Tāpat Ūdrītis atgūst dzīvesprieku, dodoties ekskursijās un apmeklējot pasākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas