Humorists Galkins norāda, kas darāms, lai Krimas koledžas traģēdija neatkārtotos

tautaruna.lv 19.oktobris 2018, 10:20
 
Scanpix
Jau ziņots, ka trešdien arodskolā Kerčā, Krievijas okupētajā Krimā, sprādzienā un apšaudē dzīvību zaudēja 21 cilvēks. Slaktiņu sarīkojis 18 gadus vecs skolas audzēknis. Notikušais radījis sašutumu un sēras visa Krimā un Krievijā. Par traģēdiju sociālajā tīklā “Instagram” raksta arī Krievijas humorists Maksims Galkins.

Krievijas izmeklētāji un okupētās pussalas iedzīvotāji cenšas izprast, kādi bijuši slepkavas motīvi un kā viņš spējis sarīkot šāda mēroga slaktiņu. Uzbrucēja Vladislava Rosļakova bijusī draudzene telekanālam RT ceturtdien skaidroja, ka puisis vēlējies atriebties par skolā pieredzēto ņirgāšanos, vēsta LETA.

View this post on Instagram

A post shared by Максим Галкин (@maxgalkinru) on

Galkins savā ierakstā izsaka līdzjūtību un norāda uz nepieciešams mazināt šādas traģēdijas atkārtošanos. Šādas traģēdijas “sapurinot sabiedrību” un liekot domāt, kā lai šādus gadījumus novērstu nākotnē. “Masu slepkavības gadījumi pirms 20 gadiem bija tikai Amerikas parādība, taču pēdējā laikā tās ir izplatījušās arī Eiropā. Krievija pirmo reizi ar to saskārās Permā un Ulanudē,” liek atcerēties slavenais humorists.

Galkins norāda uz diviem aspektiem, kuri varētu novērst šādu traģēdiju atkārtošanos - metožu izstrādāšana skolotājiem, kā atpazīt pusaudžus, kuriem ir noslieces uz vardarbību, un šādu gadījumu atspoguļošana masu medijos. Pēc Galkina domām nav pareizi šādus uzbrucējus plaši atspoguļot medijos, jo viņi “tiek slavināti to cilvēku vidū, kuriem ir līdzīga psihe” un tas var veicināt turpmāku līdzīgu gadījumu norisi.

View this post on Instagram

A post shared by Максим Галкин (@maxgalkinru) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:18

Jaunākās diskusijas