Dzintra Geka: Mans vārds ir čekas maisos, bet mani neviens nevervēja

tautaruna.lv 18.oktobris 2018, 15:03
 
F64
Daudzu radošās industrijas cilvēku vārdi būs atrodami tā saucamajos "čekas maisos", kad tos publicēs, taču šīs personas nekad neviens nevervēja. Tā intervijā radio "Baltkom" pauda režisore Dzintra Geka.
Pēc Gekas teiktā, par to, ka viņas vārds ir čekas maisos, viņa uzzināja vēl 2002.gadā.

Pēc Gekas teiktā, par to, ka viņas vārds ir čekas maisos, viņa uzzināja vēl 2002.gadā.

"Izrādās, mana kartiņa ir šajos arhīvos. 2002.gadā man piedāvāja kļūt par deputāti no "Jaunās partijas", tad es par to uzzināju.Tas man bija liels pārsteigums. Visi domā, ka šie cilvēki ir kādu nodevuši, nosūdzējuši. Bet ļoti liela daļa, īpaši radošā inteliģence, pa nezināja par tādu kartiņu eksistenci. Mana kartiņa datējas ar 90 gadiem, bet Andris Nadziņš, kas it kā mani vervēja, 1989.gadā aizbrauca uz Vāciju. Viņš nekad nav mani vervējis. Ar mani par šo tēmu vispār nerunāja. Manā kartiņā nav paraksta, kas apliecina manu vārdu, par mani neko nerakstīja arhīvos," pauda Geka.

Geka uzsver, ka, viņasprāt, ir nepareizi publicēt čekas maisus tagad, kad daļa personu vairs nav starp dzīvajiem, un pēcteči var nepareizi uztvert publicēto informāciju.

Jāatgādina, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien izsludinājis likumu par bijušās Latvijas PSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentu publiskošanu. 4.oktobrī Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu par bijušās VDK dokumentu publiskošanu internetā šogad.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:38

Jaunākās diskusijas