Krievija pielīdzina Laimu Vaikuli melnstrādniekiem no Vidusāzijas

tautaruna.lv 19.augusts 2018, 11:06
 
Sputnik / Scanpix
Krievijas iekšlietu ministrija (MVD) izskatot, vai dziedātajas Laimas Vaikules koncertēšana kaimiņvalstī atbilst tās likumiem pēc izteikumiem, ka viņa neuzstāsies Krimā, ziņo newsru.
''Ar ko tadžiks atšķiras no Laimas Vaikules? Likuma priekšā visi vienādi!''

MVD gan uzsver, ka Vaikule nav vienīgā māksliniece, kuras darbības Krievijā pašlaik tiekot pārbaudītas, kā iespējami nelikumīgas.

Tāpat Iekšlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Haminskis uzsvēris, ka, ja arī šādu mākslinieku koncertēšana notiek likuma ietvaros, viņiem tiks piestādīts īpašs nodokļu maksāšanas plāns. Par to neievērošanu - sods.

''Kāda starpība - dziedātājs, taksists vai celtnieks? Mums ir bijušas problēmas ar darba atļauju izsniegšanu kaimiņiem no Vidusāzijas. Tagad katrs no viņiem var nopirkt atļauju uzturēties un strādāt Krievijā. Visu korupciju paņēmām un slēdzām,'' saka Haminskis.

''Es atvainojos, bet ar ko tadžiks atšķiras no Laimas Vaikules, no likumīgā un ārvalstu pilsoņa statusa skatupunkta? Likuma priekšā visi vienādi,'' domā MVD pārstāvis.

Haminski neapmierina, ka ārvalstu mākslinieki, kā Vaikule, Krievijā strādā izmantojot tūristu vīzas: ''Šodien pat dalība lielos koncertos ar afišām ļauj viņiem atbraukt, ātri uzstāties un tikpat ātri aizbraukt.''

Zīmīgi, ka pārbaude notiek īsi pēc tam, kad izcēlies skandāls saistībā ar Vaikules izteikumiem par Krimu. Kā ziņots, dziedātāja atklāja, ka neuzstāsies aneksētajā pussalā ''ne par kādu honorāru''.

Viņas izteikumi guvuši plašu nosodījumu kaimiņvalstī, bet Krimas senators Sergejs Cekovs paziņoja, ka Vaikuli jāsoda, aizliedzot viņai uzstāties Krievijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas