Bless par žurkas Kornēlijas patriekšanu no teātra: Man ir pie vienas vietas

tautaruna.lv 14.augusts 2018, 14:38
 
F64
Aktrise Svetlana Bless, kura vislabāk zināma ar žurkas Kornēlijas lomu, komentējusi jaunā Nacionālā teātra direktora lēmumu atteikties no minētās izrādes.
''Īstenībā man ir pie vienas vietas - rāda ''Žurku'' vai nerāda.''

Kā zināms, Nacionālā teātra direktors Jānis Vimba atteicies iekļaut ''Žurku'' teātra jaunajā, simtgades, sezonā. ''Ņirgāšanās par savu valsti, prezidentu vai teātri nav nedz smieklīga, nedz gaumīga,'' paziņoja Vimba, kurš pats bijis šīs izrādes režisors.

Šīs izrādes galvenās lomas slavenākā atveidotāja, Svetlana Bless, gan ir pretējās domās, ko pauž žurnāla ''Kas Jauns'' autores Ievas Valteres publikācijā atklāj, ka Vimbam nepiekrīt.

''Nekad ''Žurka'' nav ņirgājusies ne par valsti, ne prezidentu,'' saka 75 gadus vecā aktrise. ''Ko gan jauns čalis var zināt par veco žurku. (..) Īstenībā man ir pie vienas vietas - rāda ''Žurku'' vai nerāda.''

Aktrise uzskata, ka iestudējums vēlāk zaudējis savu kvalitāti, jo tā režisoriem klibojusi humora izjūta: ''Redz, ar humoru var nodarboties tikai tas cilvēks, kam ir ļoti laba humora izjūta. Ja nav iekšā, tad nevajag. Kā tad citādi!''

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas