Vai par savu drošību ir jābaidās? Slavenības atklāj savu pieredzi, viesojoties Indijā

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 15.maijs 2018, 11:45
 
Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency
Daudzus Latvijā šokēja latvietes Līgas Skromanes traģiskā bojāeja Indijā, kur sievieti nolaupīja, seksuāli izmantoja un tad noslepkavoja. Tas raisījis bažīgas pārdomas par to, cik droši ir uzturēties Indijā gan kā tūristam, gan patstāvīgam iedzīvotājam.

Žurnāls "Kas Jauns" apkopojis vairāku sabiedrībā pazīstamu cilvēku pārdomas par Indiju un, cik droši tur ir uzturēties.

Tiesas bieži ir korumpētas, tāpēc cilvēki nereti spriež tiesu paši

"Par Indiju vienmēr saku: tur notiek un var notikt viss. Satrakojies pūlis var uzrīkot linča tiesu. Bērnu var aiznest leopards, jo tur ir liela pārapdzīvotība un cilvēki atņem meža zvēriem viņu telpu. Kādā Indijas reģionā sievietes nodibināja savu "rozā sari" - organizāciju, kas izrēķinās ar varmākām. [...] Tiesas bieži ir korumpētas, tāpēc cilvēki nereti spriež tiesu paši," stāsta deju grupas "Fandango" vadītāja Agnese Amala, kura regulāri dodas uz Indiju. Viņa norāda, ka dažbrīd nezina par kuru valsti vairāk brīnīties - Indiju vai Latviju, jo arī mums vardarbība ir liela problēma.

"Man bija dažas situācijas, kad vietējie parādīja, ka tomēr esmu šeit ciemiņš, un netiešā formā lika manīt, ka es vienmēr būšu baltais kolonizators," ar iespaidiem dalās grupas "Jumprava" mūziķis Aigars Grāvers, kurš paviesojies dažādās austrumu zemēs. Viesojoties Indijā, viņš novērojis, ka, piemēram, Deli autoostā visa siena bija noklāta ar pazudušiem eiropiešiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas