Latvijas Eirovīzijas pārstāves vecmāmiņa pēc 72 gadiem atgriežas dzimtenē

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 10.maijs 2018, 15:31
 
Laura Rizzotto šovakar kāps uz Eirovīzijas skatuves, lai cīnītos par vietu konkursa finālā / Kaspars Krafts, F64 Photo Agency
Latvijas Eirovīzijas pārstāves Lauras Rizoto (Laura Rizzotto) vecmāmiņa būs viena no klātesošajiem skatītājiem un redzēs, kā mazmeita kāpj uz lielās Eiropas skatuves. 84 gadus vecā Doloresa Antinea Rizoto-Cukurs nesen uz Latviju pārcēlusies no saulainās Brazīlijas un plāno vairs dzimteni nepamest, raksta žurnāls "Ieva".
"Kopš aizbraucu no Latvijas, vienmēr sapņoju atgriezties."

“Atvedu mazliet trauku, daļu fotogrāfiju. Visa mana dzīve tagad četros čemodānos. Un neko vairāk man nevajag. Tikai lai būtu omulīgi!” žurnālam stāsta Doloresa.

Kundze atgriezties Latvijā nolēma pirms nieka diviem mēnešiem: “Kopš aizbraucu no Latvijas, vienmēr sapņoju atgriezties. Bet man ir deviņi mazbērni, un ikreiz, kad domāju pārcelties uz Latviju, sapratu: es viņus nemūžam neatstāšu! Bet tagad mazbērni ir izkaisīti pa pasauli. Mans dēls un meita daudz ceļo. Sāku domāt: ja palikšu tur viena - ko es darīšu?” Doloresa Brazīlijā nodzīvojusi 72 gadus. Viņa ir virsnieka lidotāja Herberta Cukura meita. Ģimene 1944. gadā pameta Latviju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas