VIDEO: Ārsti Rīgā mazajam Danielam uzstāda baisu diagnozi - audzējs acī

Viktorija Gabrjuna 12.decembris 2019, 14:30
 
Ekrānšāviņš no video
LNT akcijas ”Eņģeļi pār Latviju” ietvaros tiek par to, cik ļoti smagi slimiem bērniem ir nepieciešami līdzekļi ārkārtas gadījumiem. Tostarp, mazais Daniels bez Bērnu fonda palīdzības nevarētu aizbraukt uz Šveici, kur viņam ārstē acs ļaundabīgo audzēju, vēstīja raidījumā "900 sekundes".

Četrus gadus vecais Daniels piedzima vesels. To, ka viņam ir slima acs, īsti nevar pamanīt arī tagad. Tomēr divu gadu vecumā viss bija citādāk.

“Es ieraudzīju, ka viņam actiņā kā kaķim paliek tā zīlīte. Aizgāju pie ārsta Aizkrauklē, viņa neteica mums nekādu diagnozi. Teica - es nezinu, tāpēc, ka aparatūras mums nav,” norāda mamma Jana.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Danielam tika uzstādīta smaga diagnoze - ļaundabīgs audzējs labajā acī.

“Tāds šoks. Raudāšana, nervozēšana, tagad jau nav tik traki, kad es pirmo reizi uzzināju to, ka viņam ir audzējs. Mums tas ir ģenētiski. Tas ir no mana vīra tēva, viņam tāds bija,” turpina Jana.

Sākumā ārsti pat pieļāva iespēju, ka puikam nāksies ņemt ārā visu aci un likt protēzi. Tomēr pēc vairākām arteriālām ķīmijterapijām veselība saka uzlaboties, bet tad notika recidīvs. Un Latvijas ārsti nozīmēja Danielam ārstēšanos Šveicē, kur tiek veikta specifiska lāzerterapija, kas Baltijā nav pieejama.

“Procedūras un operācijas mums apmaksā valsts. Bet fonds mums apmaksā rēķinus, lai aizlidotu uz turieni un atgrieztos atpakaļ, vilciena braucienus un viesnīcu vai vecāku mājiņu palīdz apmaksāt, jo tas ir ļoti dārgi,” uzskaita Daniela mamma.

Pateicoties ziedotājiem, Daniels var divas reizes mēnesī doties uz Šveici. Viena brauciena izmaksas ir no 700 līdz 1700 eiro atkarībā no aviobiļešu cenām, un šādas naudas ģimenei nav.

“Vislielākā dāvana mūsu ģimenei būtu, lai manam Danielam būtu laba veselība, lai viņš atgūtu savu redzi un lai viņam paliktu sava actiņa,” saka Jana.

Pateicoties līdzcilvēku atbalstam ārkārtas gadījumiem, Danielam ir saglābta viņa acs un ir cerība uz daļējo redzes atgūšanu. Vecāki cer, ka viņu dēls varēs turpināt terapiju Šveicē, kas viņam būs nepieciešama vēl ilgu laiku, un ļaundabīgais audzējs tiks uzvarēts.

Iepriekš jau vēstīts, ka sākusies sirsnīgākā labdarības akcija ”Eņģeļi pār Latviju”. Akcija norisinās jau divpadsmito reizi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas