Skandalozā Nastja Ribka lūdz ASV palīdzību

Ziņu aģentūra LETA 17.aprīlis 2018, 13:02
 
instagram
Taizemē par nelegālu darbu un citiem pārkāpumiem apsūdzētā Baltkrievijas modele Anastasija Vašukeviča, kas ir pazīstamā arī ar pseidonīmu Nastja Ribka, un viņas kompanjons Krievijas pilsonis Aleksandrs Kirilovs, otrdien ierodoties Pataijas tiesā, aicināja ASV viņiem palīdzēt.
"Mēs nebrauksim atpakaļ uz Krieviju, jo viņi pret mums ir uzsākuši jaunu krimināllietu," otrdien ziņu aģentūrai AFP, pirms doties uz tiesas namu Pataijā, sacīja Vašukeviča.

Vaicāts, vai viņam ir vēstījums ASV, Kirilovs sacīja: "Katrā ziņā, palīdziet mums, jo mēs nezinām, kas notiek."

Vašukeviča un pašpasludinātais "seksa guru" Kirilovs atrodas apcietinājumā kopš februāra, kad Taizemes policija aizturēja viņus un vēl astoņus ārzemniekus Pataijas kūrortā "seksa treniņu" nodarbības vietā.

Sākotnēji viņi tika apsūdzēti par to, ka viņiem nav vajadzīgās darba atļaujas, bet vēlāk aizturētajiem tika izvirzītas apsūdzības par prostitūcijas pakalpojumu piedāvāšanu un noziedzīgas organizācijas izveidošanu, paziņoja Pataijas policijas priekšnieks Apičai Krobpetčs.

Vašukevičai un Kirilovam draud tiesāšanās arī Krievijā saistībā ar Vašukevičas uzņemto videomateriālu, kurā redzams, kā ietekmīgais vicepremjers Sergejs Prihodjko viesojas uz miljardiera Oļega Deripaskas jahtas.

Plašu rezonansi šis video un ap to saistītie notikumi Krievijas sabiedrībā izraisīja pēc tam, kad tiem uzmanību pievērsa pazīstamais Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs.

Februāra beigās telekanāls "Doždj" un citi mediji ziņoja, ka Vašukeviča un Kirilovs vērsušies ASV vēstniecībā Taizemē ar lūgumu piešķirt viņiem politisko patvērumu.

Sākotnēji tika ziņots, ka astoņi ārzemnieki, kas Taizemē tika aizturēti kopā ar Vašukeviču un Kirilovu, bijuši Krievijas iedzīvotāji, bet vēlāk "RIA Novosti" paziņoja, ka viens no aizturētajiem esot Latvijas pilsonis.

Neilgi pēc aizturēšanas Taizemē Vašukeviča sociālajā tīklā "Instagram" publicētā video piedāvāja atklāt ASV žurnālistiem informāciju par Krievijas sakariem ar ASV prezidentu Donaldu Trampu un viņa bijušo vēlēšanu kampaņas vadītāju Polu Manafortu.

Modele, kurai ir sakari ar Krievijas eliti, savus apgalvojumus par Maskavas saistību ar Trampa kampaņu plašāk publiski nav paskaidrojusi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:33

Jaunākās diskusijas