Maligina otrā sieva Baldere: Vecākajai meitai šķiet, ka Valērijs viņai atstājis karalienes kroni

Portāls nra.lv 7.marts 2018, 12:12
 
Signe Baldere-Sildedze / F64
Lai arī Valērija Maligina mantojuma procesā pārsvarā dzirdams vien par atraitnes Elīnas un abu vecāku meitu domstarpībām, izrādās, ka tas nebūt nav vienīgās iesaistītās puses.

Proti, Maligina mantiniece ir arī viņa trešā meita - 11 gadus vecā Anna Emīlija, kura dzima viņa otrajā laulībā, kura ilga no 2005. līdz 2012.gadam, ar Signi Balderi-Sildedzi.

Kā zināms, par mantojumu atbild nelaiķa vecākā meita - Irina, tomēr, gluži kā Elīnai Maliginai, arī Balderei radušās pretenzijas pret viņas pienākumu izpildi, jo lietas notiekot ''pretrunā ar testamentā pausto pēdējo gribu'', ziņo žurnāls ''Privātā Dzīve''.

''Ar meitām Irinu un Niku, kuras dzimušas Valērija pirmajā laulībā ar Innu Maliginu, satikām labi, jo Valērijam viņa ģimene bija svarīga. Lai gan man šķita, ka viņas ar mums tikās vien tāpēc, ka to vēlējās tēvs,'' stāsta Baldere-Sildedze.

Mazā Anna Emīlija skumjas par tēva nāvi neesot izrādījusi publiski, pārdzīvojot iekšēji, un vēlējusies apmeklēt viņa bēres.

Baldere uzskata, ka abas Valērija vecākās meitas ''necienīgi izturas'' pret jaunāko māsu un Elīnu, kā arī neslēpj - arī viņas attiecības kopš bijušā vīra nāves ar meitenēm kardināli mainījušās.

Signei viss notiekošais liekoties ''nožēlojami un skumji'': ''Irinas ieskatā viņai kā vecākajai meitai ir jābūt tēva mantiniecei, un visas tiesības pārņemt tēva īpašumus pieder tikai viņai, taču Valērijs mantojumā neatstāja karalienes kroni, lai kā tas dažiem šķistu.''

Arī sarunā ar portālu Pietiek.com, Baldere bijušā vīra vecākajai meitai velta skarbus vārdus: ''Paradokss ir tas, ka cilvēkam 31 gada vecumā nav prāta, lai saprastu, ka nevar prezumēt, ka valdes locekļa amats ir mantojams, ka var ierasties firmā un runāt, ka viņa ir mantojusi arī šo vadības krēslu.''

''Mazā meitene Anna ir nekas. Bāriņtiesa un policija tam vēl dod zaļo gaismu. Institūcija, kam būtu jārīkojas bērna interesēs, rīkojas pretēji. Kad runa ir par naudas līdzekļu pārskaitījumiem, tad bāriņtiesas locekļi pieņem lēmumu, nenoskaidrojot, kādi būs izdevumi. Tas samazina mantojuma masu,'' stāsta Baldere.

Visbeidzot, Baldere-Sildedze, kurai ir arī Šveices pilsonība, neslēpj, ka ja tiesībsargājošās iestādes neaizstāvēs viņas meitas intereses šajā lietā, viņas abas protestēs atsakoties no Latvijas pilsonības: ''Mums būs civilizētas valsts aizsardzība, jo viņi savus pilsoņus ļoti aizsargā, un tad būs cits respekts, cita attieksme, jo mūsu cilvēki bāriņtiesai un policijai absolūti neinteresē.''

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas