Vai taisnīgi? Uzbekistānas vēstnieka glaunais auto stāv 2 invalīdu stāvvietās

Portāls nra.lv 27.februāris 2018, 14:15
 
F64
Kāds jūrmalnieks pie vietējā lielveikala darba dienas vakarā iemūžināja smalku “Mercedes-Benz” automašīnu, kas pārkāpj noteikumu. Izrādās, auto izmanto Uzbekistānas vēstniecība, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Likumpārkāpējs iemūžināts 15. februārī plkst. 20.27. Attēlos redzams, ka autovadītājs spēkratu novietojis šķērsām divās stāvvietās, kas paredzētas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, turpat blakus ir brīvas citas stāvvietas, tādēļ nav skaidrs, kādēļ vēstniecības automašīna novietota invalīdu stāvvietā.

Izdodas noskaidrot, ka konkrēto spēkratu izmanto Uzbekistānas vēstniecība. Visbiežāk ar to pārvadā Uzbekistānas vēstnieku Latvijā Afzalu Artikovu. Sazinoties ar Uzbekistānas vēstniecību, ”Bez Tabu” saņem apstiprinājumu, ka neatļautā vietā novietotais spēkrats ir daļa no šīs Vidusāzijas valsts autoparka.

Ārlietu ministrijā stāsta, ka diplomāti bauda imunitāti, taču viņiem jāievēro tādi paši noteikumi un likumi kā konkrētās valsts iedzīvotājiem. Ja ar vēstniecības automašīnu tiek pārkāpts likums, autovadītāju var sodīt tāpat kā jebkuru citu autovadītāju. Vēstniecība var lūgt Latvijas Ārlietu ministriju, lai sods tiktu atcelts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas