Biļešu kontrole apgalvo, ka rīkojusies korekti: Mazā meitene pati izkāpa svešajā pieturā

Portāls nra.lv 13.februāris 2018, 18:22
 
Ilustratīvs attēls / F64
SIA Jēkabpils autobusu parks vadība ir uzklausījusi iesaistītos darbiniekus par 12.02.2018 atgadījumu Jēkabpils pilsētas maršrutā nr.05, kad, saskaņā ar masu medijos sniegto informāciju, biļešu kontrolieres ziemas laikā izsēdināja slimu, raudošu, 11 gadīgu bērnu, nepagaidot, kamēr bērns somā sameklē un uzrāda biļeti.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.599 par Sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas un izmantošanas kārtību, pasažiera braukšanas tiesības sabiedriskajā transportlīdzeklī apliecina biļete, turklāt pasažierim ir pienākums iegādāto biļeti saglabāt līdz brauciena beigām un kontroles pasākumu laikā uzrādīt (iedot rokās) kontrolierim, lai persona varētu pārliecināties par minētā dokumenta derīgumu un izdarīt nepieciešamās atzīmes biļetē.

Izvērtējot augstāk minēto atgadījumu, vadība var secināt, ka biļešu kontroliere ir korekti veikusi savu darbu, lūdzot, bērnam uzrādīt biļeti un, redzot, ka meitene nevar to atrast, ļaujot to sameklēt, kamēr tiek turpināts darbs un veikta pārbaude citiem autobusa salonā esošajiem pasažieriem (saskaņā ar kases uzskaites sistēmu, minētajā reisā kopumā pārvietojās 60 pasažieri).

Pēc kontroles dienesta un minētā reisa autobusu vadītāja paskaidrojumiem, meitene pati izvēlējās izkāpt no autobusa sev nezināmā pieturvietā.

Tā kā autobusa salonā nav bijusi konflikta situācija, un kontrole nav paaugstinājusi balsi vai jebkādā citā veidā aizskārusi bērnu, pārējiem pasažieriem nav bijis vajadzības iejaukties un aizstāvēt meiteni.

Ņemot vērā valstī pastāvošo bērnu tiesību un interešu prioritāro statusu, SIA “Jēkabpils autobusu parks” darbinieki ir informēti, ka nav pieļaujama bērnu izsēdināšana no autobusa viņam nezināmā vietā. Turklāt darbinieki ir iepazīstināti ar VSIA Autotransporta direkcija norādījumiem, kas nosaka, ka bērnu vecumā līdz 15 gadiem, kontrolieris drīkst izsēdināt no sabiedriskā transporta tikai tad, ja viņš tiek nogādāts tuvākajā policijas iecirknī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas