Cinovska par pieredzēto aptiekā: Man gribējās kādam iesist!

Portāls nra.lv 12.janvāris 2018, 18:00
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
TV režisore un producente Žaklīna Cinovska sociālajā saziņas tīklā Facebook publicējusi nesen pieredzēto aptiekā.

"Man gribējās kādam iesist!! Stāvot aptiekā pirms manis cilvēks aptiekārei sniedz personas apliecību un saka: Man.. te.. ee-....
Aptiekāre pārķer tekstu;- Āaa, jā, e- elektroniskā recepte?!
-Jā.
Aptiekāre aiziet. Atnāk ar kastītēm: -Jums asins spiedienam,ja? -Jā , atbild pircējs.
Aptiekāre naski un intensīvi klabina datoru, pircējs redzu bāls un smagi elpo.
Gaidam visi.


Pēkšņi aptiekāre: -Bet zilās receptītes numuru Jūs zināt?? -Kādas zilās receptes? Šī tak ir e- recepte!


- Nē, mums ,redziet, te vajag ievadīt papīra receptes numuru!!!
Ir pl. pirms 8 vakarā, domāju, kas būs ar mani.
Pircējs knapi izdveš, ..: Bet man asinsspiediens... varbūt varat pārdot man vismaz vienu... vienu tableti, vai kā....vai ko iedot citu...
- Mums vajag zilās receptes numuru. Te tā nav. Kāds kļūdījies. Nākošais!
!!!!


Lieki piebilst, kad arī manai e- receptei bija kaut kāda kļūda un arī tiku naivi un laipni norāta, ka Jūs paši, redziet, vainīgi, mums te jāievada zilās receptes nummurs.


Pircējs pirms manis bāls kā krīts, streipuļodams devās prom. Man paldies Dievam bija spēka vēl pajautāt, vabūt ir kas līdzīgs bezrecepšu!
PROTAMS!! Un protams, mazāk efektīgs un dārgāks.))
Ceru, pirms manis pircējs izdzīvos līdz rītam, tpu tpu tpu, bet tās šausmas, kas dzirdamas ap miljoniem vērto e recepšu sistēmu kļūdām...
Sakiet, Andas Čakšas kundze, es atvainojos, bet vai Jūs dzelzbetona industriju vadat vai par cilvēku, savas tautas, savu iedzīvotāju veselību rūpējat?? Vai tiešām pēc tik daudziem starpposma e sistēmas gadījumiem aptiekāriem nevar dot kādas pielaides, atkāpes dēļ šādām pagaidu sistēmas kļūdām?? Nedz pirms manis pircējam, nedz man nebija vajadzīgi nedz halucigēnie trankvilizatori, nedz kādas citas apreibinošas vielas saturoši medikamenti.
Vai šāda aptiekāru burta kalpa iebiedēšana Jūs pašu nebiedē, Čakšas kundze?" raksta Žaklīna Cinovska.

Kā ziņots, no 1.janvāra Latvijā sākta obligāta valsts e-veselības sistēmas lietošana, kas paredz, ka turpmāk darbnespējas lapu un valsts kompensējamo zāļu recepšu aprite būs tikai elektroniska.

Uz problēmām sistēmas darbībā gan aizvadītajā nedēļā, gan šonedēļ norādījušas vairākas Latvijas medicīnas iestādes, ģimenes ārsti un aptiekas. Nacionālā veselības dienesta direktores vietniece informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Linda Freimane aizvadītajā nedēļā atzina, ka e-veselības sistēma optimāli varētu sākt strādāt pēc pāris nedēļām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas