Skandāls Holivudā: Aktieri sašutuši par kolēģu algām

Ziņu aģentūra LETA 11.janvāris 2018, 16:02
 
AP/ SCANPIX
Holivudas zvaigznes trešdien pauda sašutumu par ziņām, ka aktieris Marks Vālbergs ir saņēmis 1500 reižu lielāku atalgojumu nekā aktrise Mišela Viljamsa par atsevišķu ainu pārfilmēšanu nolaupīšanas drāmā "All the Money in the World" ("Visa pasaules nauda").

Režisors Ridlijs Skots novembrī pārfilmēja daļu šīs filmas, kad seksuālā varmācībā apsūdzētais aktieris Kevins Speisijs tika izgriezts no tās un aizstāts ar aktieri Kristoferu Plameru miljardiera Pola Getija lomā. Vālbergs un Viljamsa tika uzaicināti atkārtoti nofilmēties ainās, kurās viņi redzami kopā ar miljardiera Pola Getija lomas atveidotāju.

Laikraksts "USA Today" ziņoja, ka Viljamsa par atkārtoto filmēšanos saņēmusi 80 ASV dolārus dienā un mazāk nekā 1000 dolāru kopā. Šī summa bija mazāk nekā 0,07% no Vālberga nopelnītā pusotra miljona dolāru.

"Lūdzu, aizejiet un noskatieties Mišelas sniegumu filmā "All the Money in the World". Viņa ir spoža "Oskaram" nominēta un "Zelta globusu" ieguvusi aktrise," tviterī rakstīja sašutusī aktrise Džesika Časteina.

"Viņa (Viljamsa) ir bijusi [kino] industrijā 20 gadus. Viņa ir pelnījusi vairāk nekā vienu procentu no kopā ar viņu tēlojušās vīriešu dzimuma kinozvaigznes atalgojuma."

Aktrise Embera Temblina nosauca šo atalgojuma atšķirību par "pilnīgi nepieņemamu", bet producents Džads Apatovs sacīja, ka "tam ir gandrīz grūti noticēt".

"Zelta globusa" laureāte Mija Ferova raksturoja šo atšķirību kā "pārlieku netaisnīgu" un piebilda, ka viņai pašai "nekad netika samaksāta pat ceturtā daļa no tā, ko saņēma vadošās vīriešu lomas tēlotājs".

Viljamsa iepriekš bija paziņojusi "USA Today", ka viņa atzinīgi novērtē centienus pārfilmēt šo filmu, un pat piebilda, ka "viņi varētu paturēt manu atalgojumu".

Ridlijs Skots paziņoja, ka aktieri, tai skaitā Viljamsa un Vālberga, 10.novembrī ieradās uz atkārtoto filmēšanos praktiski "par neko". "USA Today" gan ziņoja, ka Vālberga aģentūra vēlāk sarunās esot panākusi viņa "milzīgo atalgojumu".

Svētdien notikušajā "Zelta globusu" piešķiršanas ceremonijā, kur šī filma bija nominēta trīs kategorijās, bet nevienā netika apbalvota, aktieri un aktrises bija ģērbušies melnās drēbēs, lai solidarizētos ar seksuālo uzbrukumu upuriem un propagandētu dzimumu līdztiesību.

Seksuālā vardarbība kļuvusi par aktuālu tēmu Holivudā pēc apsūdzībām producentam Hārvijam Veinsteinam par uzmākšanos sievietēm vairāku gadu garumā. Jautājums par seksuālu vardarbību aktualizējies arī citās jomās, tostarp mediju vidē un politikā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:14

Jaunākās diskusijas