Reiniks atklāj, kad un kāpēc runā krievu valodā

tautaruna.lv 23.februāris 2023, 14:15
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Laikā, kad arvien biežāk sabiedrībā tiek pievērsta uzmanība krievu valodas lietošanai, mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā norāda, kādos gadījumos pats runā krievu valodā.
Kā noprotams no mūziķa ieraksta, tad viņš reaģējis uz kādu diskusiju mikroblogošanas vietnē twitter, kuras laikā tā dēvētā "Twitter konvoja" idejas autoram un aktīvistam Reinim Pozņakam dzejniece Liāna Langa uzdevusi jautājumu par to, kāpēc viņš sarunā ar "rus.lsm.lv" runājis krievu valodā.

"Izleca šis tvīts. Dažiem laikam nav ko darīt, vai nu pārlieku nopietni uztver savu misiju. Kad es eju uz Latvijas Radio 4, es arī sniedzu intervijas krievu valodā. Jo es to PROTU. Un tam nav NEKĀDS sakars ar manu politisko nostāju. Cerams, ka Reinis neņem galvā," norādījis mūziķis Lauris Reiniks.

Jau vēstīts, ka portālā "manabalss.lv" turpinās parakstu vākšana par valsts valodas statusa nodrošināšanu. "Neskarot fizisko personu tiesības izvēlēties savstarpējo saziņas valodu, iniciatīvas mērķis ir nodrošināt 2012. gada 18. februāra tautas nobalsošanā pieņemtā lēmuma, ka krievu valoda nav otra valsts valoda, īstenošanu, mazinot ilggadējas rusifikācijas sekas, izskaužot nostiprinājušos praksi ikdienas saziņā darba vidē un pakalpojumu sniegšanā līdztekus izmantot latviešu un krievu valodu, kā arī nodrošināt iespējas visiem Latvijas iedzīvotājiem ikdienā lietot valsts valodu vai apgūt to," teikts iniciatīvas autoru norādītajā informācijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:42

Jaunākās diskusijas