Nopietns iemesls ticēt, ka pavasaris jau ir klāt

tautaruna.lv 23.februāris 2023, 11:20
 
pixabay.com
Dabā nekas nenotiek bez iemesla, turklāt nebeidzam brīnīties, kā putni zina, kad viņiem jālido prom un uz kurieni jādodas, tāpat arī mums īsti nav skaidrs pēc kā viņi vadās, lai zinātu kurp un kad atgriezties

Ja uzticamies putnu nemaldinošajai navigācijai un zināšanai par gaidāmajiem laika apstākļiem, tad droši varam prognozēt, ka pavasaris jau ir pavisam tuvu - Latvijā atgriežas gulbji.

Kniipa 20.februārī "Twitter" ievietojusi foto ar gulbjiem sniegotā pļavā: "Gulbji atgriezušies. Kaut kas viņiem navigācijā nojucis, pa tālu ielidojuši. Mums pavasaris tik drīz vēl nesolās. Sniegs līdz ausīm un visi trīs dīķi ar biezu ledus vāku."

Māra uztraukusies: "Vai die! Kott ar tiem - 18 grādiem darīs? Kupenās?" "Vecpiebalgā arī Linda redzējusi. Būs jāņem stallī?"

Kniipa par saviem gulbiem raksta: "Te ir vesela Santabarbara ar tiem gulbjiem. Vienu brīdi bija mīlas trīsstūris (2 gadus). Pagājušajā vasarā arī "liekais" tika pie savas otrās pusītes. Visa drāma un mīlas stāsts acu priekšā."

Komentāros smej, ka šie putni paklausījuši tos, kuri ligzdo Kurzemes pusē, jo tur pavasara sajūta gaisā virmo ilgāku laiku.

Helikopters: "Es pagāšnedēļ kautkādus kāšu putnus redzēju, padomāj`, ka nu neko sev pavasaris. Un vienu pavasara vēstnesi uz motocikla arī redzēju"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas