Vēsturisks foto: Krievija paraksta Ukrainas teritorijas nedalāmības līgumu

tautaruna.lv 22.decembris 2022, 3:30
 
Scanpix
Pirms 28 gadiem – 1994.gada 5.decembrī uzņemtā fotogrāfijā toreizējais Krievijas prezidents Boris Jeļcins kopā ar Ukrainas, ASV, Lielbritānijas līderiem paraksta Budapeštas līgumu.

Budapeštas memorandā Krievija apņemas cienīt Ukrainas teritoriālo nedalāmību, ar nosacījumu, ka Ukraina atsakās no kodolieročiem. Ukraina savu saistību pusi ir pildījusi, bet Krievijai ir gluži vienalga vai tā kaut ko ir apņēmusies vai nav.

Komentētāji „Twitter” raksta: „Krievijai nedrīkst ticēt. Krievija vienmēr samelos, bet vēlāk sāks nomētāt ar bumbām, nogalināt cilvēkus, iznīcināt svešas pilsētas un sūtīs nāvē savus pilsoņus.” „Tā ir viena no bijušā Ukrainas prezidenta Kučmas fatālākajām kļūdām - parakstīja neko nenozīmējošu dokumentu un atdeva kodolieročus savam stratēģiskajam ienaidniekam.” „Visa „sāls” ir tajā, ka visiem memorandiem, līgumiem un citiem dokumentiem uzspļauj tad, ja tie aizskar kāda ievērojama kapitāla intereses. Un spļāvēji visbiežāk ir tie, kuri visskaļāk kliedz par demokrātiju un līdztiesību. Tā uzspļāva Dienvidslāvijai, tā tagad uzspļauj Ukrainai.” „Vai daudzas valstis uzticēsies valstij (pat tad, ja valdība nomainīsies), kura nekad netur savus solījumus?”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:19

Jaunākās diskusijas