Kā ukraiņi vērtē elektrības pārrāvumus? Gaida dzimstības pieaugumu

tautaruna.lv 25.novembris 2022, 10:30
 
pixabay.com
Lai gan ukraiņi šobrīd pārdzīvo ļoti grūtu laiku, tostarp ūdens un elektrības atslēgumus, uz notiekošo viņi cenšās skatīties ar smaidu un optimismu.

Reinis Pozņaks savā „Twitter” kontā raksta: „Ziniet kā Ukraiņi attiecas pret dzīvi bez elektrības? Valstiski. Pēc 9 mēnešiem būšot par apmēram 5 miljoniem mazo banderoviešu vairāk.”

Aigars, pievienojot bērnu ratiņu foto, komentē: „Reini, beigsies karš, nosvinēsiet uzvaru un tad uz Taviem pleciem tviteris (Eilon, nomierinies) uzkraus kādu pāris tūkstošu šī modeļa vāģu piegādi sīkajiem banderoviešiem. Neatslābstiet!”

MinnaBremze pauž: „Mani tomēr uztrauc doma, ka ir bērni, kas savā dzīvē ir redzējuši tikai karu, un viņi drīz jau pat vairs nebūs zīdaiņi. Tas ir drausmīgi.” Reinis viņai atbild: „Tur ir ļoti daudz arī nu jau pieaugušo, kuri savā dzīvē ir redzējuši tikai karu. Tas būs pēckara lielais izaicinājums, jā. Jo ar karu ir kā tajā teicienā par laukiem. Var izdabūt cilvēku no kara, bet karu no cilvēka nekad.”

Kristaps secina: „Tā diemžēl ir. Kara laikā un vietās kur ir absurds, liela mirstība, dzimstība un bērnu skaits ģimenēs palielinās. Kaut kāds pašregulēšanās dabas princips, kuru mēs nespējam ietekmēt. Savukārt labklājībā tas samazinās, vecākiem pirmā bērna piedzimšana ir vēlāk, mazāk bērnu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas