“Balso un drīzumā dzīvo atkritumu poligona tuvumā"; rīdziniekus biedē jauna reklāma

tautaruna.lv 13.novembris 2022, 18:20
 
Vladislavs Proškins/f64
Nav īsti saprotama medijos plaši izskanējusī reklāma par jauna poligona būvniecību, kas varētu atrisināt visas problēmas: dot jaunas darbavietas, nodrošinātu lētāku atkritumu izvešanu un tamlīdzīgi. Cilvēki sociālajos tīklos nespēj saprast: joks, realitāte vai slikta kampaņa?

Ilma raksta:

„Tu, cilvēk, pārrodies mājās, spied pogu, atveras lifta durvis, un - ta-dā! - lifts mani īpaši uzrunā: “Tava apkaime ir pelnījusi atkritumu poligonu!”

Vizualizācijas estētika līdz ģībonim “poētiska” - saule glāsta atkritumu kalnus, kurus sargā cēla un balta kaija. Klāt piedrukāta arī norāde, kur tīmeklī iespējams nobalsot par to, cik ļoti es gribu atkritumu poligonu pēc iespējas tuvāk savām mājām.

Tā kā nekādu norāžu par reklāmas iniciatoru un poligona idejas bīdītāju nav, nospriežu, ka tā ir savdabīga provokācija vai ļauns joks rīdzinieku tracināšanai. Bet, kad ieslēdzu radio, izdzirdu: “Balso un drīzumā dzīvo atkritumu poligona tuvumā!”. Un YouTube arī atrodu pirms dažām dienām ievietotu videorullīti ar aicinājumu: “Balso un izbaudi dzīvi blakus jaunam atkritumu poligonam!” Tikko (4. oktobra vakarā ap pulksten 22.40) reklāma par gaidāmajiem mēslu kalniem pavīdēja arī TV3 ēterā pa vidu Intara Busuļa sagandētajai spēlei “Mini pa trim!”

Kurš par šo projektu vai pasākumu zina kaut ko vairāk? Un cik plaši šī atkritumu poligona iniciācijas sērga ir izplatījusies?

Atbilde šai mīklai tika dota šodienas LETA publiskotajā rakstā, kas lasāms arī „Neatkarīgā”, kurā „Getliņi Eco” izglītības projektu vadītāja Inese Avota skaidroja, ka pašlaik "Getliņi Eko" strādā bez traucējumiem, taču jautājums par to, kur nākotnē noglabāt atkritumus, kļūst arvien aktuālāks. Cita starpā tuvāko piecu līdz septiņu gadu laikā "Getliņi Eko" poligonā sadzīves atkritumus noglabāt vairs nevarēs. Pašlaik uzņēmuma teritorijā atkritumu apsaimniekošanai veltīti 80 hektāri. Lai mazinātu poligonā nonākošo atkritumu daudzumu, "Getliņi Eko" iedzīvotājus aicina uzmanību pievērst trim būtiskiem aspektiem, tostarp nepirkt lieku, iegādāto izmantot atkārtoti, kā arī veikt atkritumu šķirošanu. Ar plašāku informāciju par atkritumu apriti un to samazināšanu iespējams iepazīties "Getliņi Eko" sociālās kampaņas tīmekļvietnē "gribampoligonu.lv".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:27

Jaunākās diskusijas