Pie Akropoles sadegušais auto piederēja ar retu slimību sirgstošās Martiņas mammai. Uzzini, kā ģimenei palīdzēt

tautaruna.lv 4.novembris 2022, 19:36
 
am majina
Pirms dažām dienām pie tirdzniecības centra „Akropole Alfa” aizdegās automašīna „Mitsubishi Outlander”, kas piederēja „am majiņa” īpašniecei Jolantai un viņas meitiņai Martai, kura sirgst ar retu saslimšanu.

Savā FB kontā Jolanta lūdz palīdzību līdzcilvēkiem, jo automašīna ir ļoti nepieciešama ne tikai darbam, bet arī meitiņas vajadzībām. Jolanta raksta, ka lielas automašīnas priekšrocības ir tajā, ka Marta nestaigā un viņas ratiņi aizņem diezgan daudz vietas. Mazākā mašīnā tikai varētu ievietot tikai izjauktā veidā, bet katra apstāšanās, ratiņu salikšana un Martas pārvietošana prasītu ļoti daudz laika un spēka.

Sadegušā auto īpašniece nelūdz ziedot, bet gan iegādāties viņas un meitiņas kopā izgatavotās putnu barotavas, kā arī sola strādāt vēl vairāk un cītīgāk, lai pēc iespējas ātrāk varētu iegādāties citu, viņu vajadzībām piemērotu auto.

Ar atbalstu Jolantai un Martiņai dalās arī soctīklu lietotāji.

Dzīve Jolantu nav saudzējusi

„Am majiņa” mājas lapā, kur atvērts arī e veikals, kurā var iegādāties interesantās putnu barotavas, arī Jolantas dzīvesstāsts, kas liek sažņaugties sirdij. „ 2016. gada 15. jūnijā mūsu ģimenē piedzima ļoti gaidītā meitenīte vārdā Marta. Biju laimīga, vesela bērniņa, mamma, kurai blakus ir vīrs - Martiņas tētis. Drīz pēc Martiņas dzimšanas vīram konstatēja vēzi un dažus mēnešus pēc Martiņas 1. gadiņa dzimšanas dienas mans vīrs un Martas tētis nomira.

Paralēli visam notiekošajam Martai turpinājās jau novērotā attīstības aizture līdz brīdim, kad pazuda arī apgūtās iemaņas. Marta pārstāja teikt mamma, tēta, Hebe (mūsu suņuks), vairs neturēja rociņās priekšmetus, bet jokaini kustināja rociņas un nemaz vairs necentās velties un kustēties.

Martai 3 gadu vecumā, beidzot, tika noteikta diagnoze- retta sindroms.

Šobrīd 2022. gadā Martiņai jau ir seši gadiņi un viņa joprojām ir mans mazais bērniņš, kuru katru dienu vajag aprūpēt un apčubināt. Martiņa nespēj runāt, staigāt, kā arī nespēj satvert priekšmetus. Esmu viņai vajadzīga 24/7.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:31

Jaunākās diskusijas