Cinovska Latvijas "valsts zupu" salīdzina ar situāciju Ukrainā

tautaruna.lv 5.oktobris, 17:30
 
Lauris Aizupietis/ F64 photo Agency
Režisore Žaklīna Cinovska devusies uz Ukrainu, kur uzņem dokumentālo materiālu par situāciju Krievijas iebrukuma laikā. Līdztekus tam pēc viņas ieraksta sociālajā tīklā facebook noprotams, ka viņa mēģinājusi salīdzināt situāciju pēc vēlēšanām Latvijā ar situāciju Ukrainā.

"Nu, mani mazie patriotiskie kaķīši, kas jauns Latvijā? Āaa, nekas?! Tā pati vecā ēdienkarte ar to pašu veco zupu?! Žēl. Nu labi, ka vismaz tā bikīt apmaisīta un dažas gurmāniskas olīves piemestas. Principā viss. Ja nu, nu neskaita tās divas jaunās maizītes klāt, viena ar pretīgi vecām krievu sinepēm apziesta, bet otra tā kā tostermaize- drusku apdegusi, apkaltusi, bet, cerams džems to uzlabos. Cerams. Galvenais, lai tā zaPte no pašmājām," sociālajā tīklā facebook raksta režisore.

"Bet es te no Ukrainas, kur, no alegorijas pārejot, tiešā vārdu nozīmē- ēdināšanas jomā, te gan viss pa jaunam! Valsts aizstāvju uzturam atvēlēts vēl nebijis budžets un līdzekļi. Bet pašai man, iepazīstot situāciju, nākas atkārtoti secināt, ka ne jau nauda visu izsaka. Attieksme, mērķis un vērtības. Jo ēdienkarte karavīriem te samērā vienkārša, bet perfekti sabalansēta, jo pat vienkāršās receptēs gatavojot ielikta dvēsele, paši tak zinām- ēdiens ne ir tikai garšīgs, bet tas pat uzlādē," norāda Ž.Cinovska. Tālākajā publikācijā viņa arī apraksta, kā karavīriem Ukrainā tiek sagatavotas maltītes.

"Par šīs tautas soliderizāciju un visvisdažādāko sabiedrības pušu apvienošanos, nedaudz brīnās pat viņi paši par sevi. Protams, viņi to atklāti tā nesaka, bet niansēs runājot, šo pašizbrīnu var viegli pamanīt. Tā kā pārsteigumi man te daudz."

Publikācijas noslēgumā viņa arī norāda: "Re, kā man te sanāca mūsu valsts "veco zupu" alegorski salīdzināt ar reālu ēdienu, ko ēd un kā ikdienā dzīvo Ukraiņu zemes aizstāvji.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:35

Jaunākās diskusijas