Izsmej biškopi, kas informēja par karalienes Elizabetes II nāvi

tautaruna.lv 18.septembris 2022, 15:43
 
Oksana Džadana/ F64
Piektdien Džons Čepls (79), oficiālais pils biškopis, veica skumju, tradicionālu uzdevumu, kurš sociālajos tīklos cilvēkos raisījis neizpratni. Viņam bija jāinformē desmitiem tūkstošu bišu par karalienes Elizabetes II nāvi, raksta portāls "Vanityfair".

Kā ziņots "Daily Mail", Čepls devās uz Bekingemas pili un Klarensa namu, lai veiktu savu pienākumu. Viņš runāja “klusā tonī”, bišu saimei paziņojot par karalienes Elizabetes II aiziešanu.

Čepls aplika melnas lentes ap stropiem un pēc tam runāja “klusā tonī”, bišu saimei paziņojot par karalienes Elizabetes II aiziešanu.

Viņš arī paskaidroja, ka karalis Čārlzs tagad ir viņu jaunais saimnieks un ka viņš viņām būs labs.

"Cilvēks, kurš ir miris, ir stropu saimnieks vai saimniece, kāds svarīgs ģimenē, kurš nomirst," Čepls sacīja britu laikrakstam. Iedziļinoties lietas nopietnībā, viņš paskaidroja: “Tu pieklauvē pie katra stropa un saki: “Saimniece ir mirusi, bet neej. Tavs saimnieks tev būs labs saimnieks.''

Gadsimtiem senā tradīcija “pastāstīt bitēm” nāk no tradīcijas, ka, ja bites netiek informētas par sava saimnieka nāvi, tās var pārtraukt ražot medu. Tiek uzskatīts, ka šai paražai ir ķeltu saknes, un tā tiek piekopta Anglijā, Velsā, Īrijā, Šveicē, Nīderlandē, Francijā, Vācijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas