FOTO: Tik sarežģītos apstākļos NMPD dodas palīdzēt līdzcilvēkiem

tautaruna.lv 29.augusts 2022, 17:30
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Gadījumos, kad cilvēka dzīvība nonākusi briesmās, izšķiroša ir katra minūte. Lai gan ir bijušas reizes, kad ātrās palīdzības brigādēm tiek veltīta kritika par pārāk vēlu ierašanos notikuma vietā, tomēr realitāte ir tāda, ka nereti brigādēm, lai nokļūtu pie pacientiem, nākas tikt galā ar ļoti sareģītām situācijām.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule mikroblogošanas vietnē twitter publicējējusi attēlu, kurā redzams teju neizbraucams ceļš, pa kuru mediķu brigādei jādodas pie pacienta.

"Ja kāds šaubās, ka mūsu brigāžu mediķu darbs nozīmē dažkārt neiespējamo misiju un nav salīdzināms ar darbu stacionārā! Atalgojumam ir jāatšķiras par kārtu, lai jaunieši nāktu un paliktu pildīt šo darbu ar misiju "Glābt un saglabāt cilvēku dzīvības!" norāda L.Cipule.

Atgādinām, ka uz ārkārtas tālruni 113 jāzvana situācijās, kad cilvēka dzīvība ir apdraudēta un palīdzības saņemšanā izšķirošas ir minūtes - ir gūta ļoti smaga trauma vai ir pēkšņa saslimšana un neatliekamā medicīniskā palīdzība nepieciešama nekavējoties.

NMPD apzinās, ka cilvēks bez medicīniskas izglītības ne vienmēr spēj objektīvi izvērtēt savu veselības stāvokli. Tāpēc, pasliktinoties veselības stāvoklim, vai jebkuru neskaidrību un šaubu gadījumos jau savlaicīgi vajadzētu sazināties ar mediķiem - darba laikā ieteicams konsultēties ar savu ģimenes ārstu, savukārt, kad nav iespējas konsultēties ar savu ģimenes ārstu, bet nepieciešams mediķu padoms veselībai steidzamās situācijās, un nav skaidrs, kā rīkoties, zvanīt Ģimenes ārstu konsultatīvajam tālrunim, doties pie dežūrārsta vai steidzamās medicīniskās palīdzības punktu mediķiem, norādīts NMPD mājaslapā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas