Cilvēki sūdzas, ka daudzviet nedzird trauksmes sirēnas; VUGD mierina

Portāls nra.lv 28.jūnijs 2022, 12:04
 
Elmārs Rudzītis/F64
Šodien visā Latvijā notika kārtējā trauksmes sirēnu pārbaude, taču daudzi iedzīvotāji sociālajos tīklos sūdzējās, ka trauksmes sirēnu nav dzirdējuši. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sniedzis atbildi.

"Mulsinoši. Jēkaba ielā 24, Rīgā, kur atrodos ekspertu diskusijā, nedzirdēju neko," mikroblogošanas vietnē raksta NMPD direktore Liene Cipule. Arī citi soctīklu lietotāji viņai pievienojas.

"Aspazijas 28, Rīgā, arī sanāksmes laikā nedzirdējām neko…", "Teikā nedzirdēju. Logi vaļā. Nav par klusu, ja bezmaz jāsasprindzina dzirde un pilsētas trokšņi šo var nomākt? Kā tā var būt, ka močus, vai ātros uz brīvībenes dzird, bet svarīgās sirēnas ne?", "Sakiet, kas jādara, ja sirēnas nedzird? Rāmavā", "No Ventspils deviņstāvu mājām Inženieru/Saules ielas rajonā ziņo, ka, ja ir kādas blakus skaņas, īsti nedzird! Pat zāles pļaušana vai ieslēgts TV noslāpē sirēnu" - raksta soctīklu lietotāji.

VUGD sociālajos tīklos mierinājis iedzīvotājus.

"Gadījumā, ja trauksmes sirēnu pārbaudes laikā tās nedzirdat, nesatraucieties, jo ārkārtas gadījumos, var tikt izmantoti citi apziņošanas veidi, piemēram, informācijas nodošana sabiedrībai caur operatīvo dienestu un to sadarbības partneru skaļruņiem un sociālo tīklu starpniecību," norāda dienests.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:35

Jaunākās diskusijas