"Mēs jums pierādīsim"; Eirovīzijas 2022 uzvarētāji vēršas pie konkursa vadības

tautaruna.lv 26.jūnijs 2022, 14:13
 
Reuters/Scanpix/Leta
2022. gada Eirovīzijas uzvarētāji, ukraiņu grupa "Kalush Orchestra" ir satraukta par lēmumu atteikt Ukrainai rīkot Eirovīziju 2023. gadā, ziņo "Focus".

Grupas solists Oļegs Psjuks sacīja, ka Ukrainas bruņotie spēki dara visu iespējamo, lai dziesmu konkurss Ukrainā 2023. gadā noritētu droši. Tāpēc viņš lūdza pasākuma rīkotājus dot nedaudz vairāk laika.

O. Psjuks ierakstīja video ziņojumu, kurā paziņoja, ka ir sarūgtināts par EBU lēmumu par Eirovīzijas 2023 norises vietu. Pēc viņa vārdiem, viņš un viņa komanda cer, ka nākamais Eiropas dziesmu konkurss tiks rīkots Ukrainā.

"Visi jau ir dzirdējuši ziņas par Eirovīziju, un tās nav īpaši labas. Arī mūsu komanda ir ļoti vīlusies par EBU lēmumu un ceram, ka to vēl var kaut kā mainīt. Jo mēs ļoti vēlamies šo Eirovīziju rīkot Ukrainā," sacīja O. Psjuks. "Tāpēc mēs lūdzam EBU un visus, kas pieņem lēmumu, dot mums nedaudz laika, un mēs jums pierādīsim, ka viss būs tā, kā vajadzētu," sacīja mūziķis.

Jau vēstīts, ka Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU) piektdien paziņoja, ka šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja, kara plosītā Ukraina, nespēs nākamgad sarīkot konkursu. Viņš piebilda, ka tiek izskatīts jautājums, vai konkursu varētu rīkot otrās vietas ieguvēja Lielbritānija.

"Ņemot vērā pašreizējos apstākļus, [Ukrainas raidsabiedrība UA] nevar izpildīt drošības un norises garantijas, kas raidsabiedrībai ir jāsniedz, lai uzņemtu, organizētu un producētu Eirovīzijas dziesmu konkursu," paziņojumā skaidroja EBU.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas